Redactie
Redactie Diner 28 sep 2014
Leestijd: 1 minuut

Sardientjes met tomaat en eieren uit Viva Arabia

Dit heerlijke recept voor sardientjes met tomaat en eieren komt uit het boek Viva Arabia van Merijn Tol en Nadia Zerouali. Zij delen hun liefde voor de mediterrane keuken door de heerlijkste recepten te maken. In dit nieuwe boek vind je meer dan 160 easy-to-make recepten: verrassend, gemakkelijk en echt altijd een succes. 

Pel de ui en de knoflook en snij in plakjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui en de knoflook in 5 minuten op een laag vuur.

Voeg de tomaten toe, prak ze fijn en doe het zout en de peper erbij. Bak de saus 10 minuten op een matig vuur.

Verdeel daarna de uitgelekte sardientjes erover. Breek de eieren in de saus en laat het eiwit in ongeveer 5 minuten stollen.

Bestrooi eventueel met zout en peper en wat verse peterselie. Serveer met Turks of Marokkaans brood of afbakbroodjes uit de oven.

Viva Arabia wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers en is te koop voor € 25,-.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.