Redactie
Redactie Diner 29 okt 2012
Leestijd: 1 minuut

Romige bloemkoolsoep met bacon gremolata

Dit heerlijke recept kwamen we tegen op de blog Foodwishes en is ontzettend makkelijk om te maken.

Fruit in een grote soeppan de ui en bleekselderij in de olijfolie met een beetje zout gedurende vijf à zes minuutjes. Trim ondertussen de bloemkool door ze te halveren en het groen en de kern te verwijderen. Snijd de kolen in stukken. Voeg de in plakjes gesneden knoflook toe en bak even mee, voeg vervolgens de aardappels en de bloemkool toe. Bak het geheel een paar minuten op een middelhoog vuur.

Blus het mengsel af met het water en de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat een half uur zachtjes koken, wanneer de aardappels uit elkaar vallen is het goed. Mix het geheel met een staafmixer tot een gladde massa.

Zorg dat het vuur laag staat en voeg de cayennepeper en wat extra zout toe, proef goed hoeveel zout het nog nodig heeft en voeg ook de room toe.

Begin met het maken van de gremolata door de bacon in een hete pan te bakken totdat deze knapperig is. Haal de bacon uit de pan, leg op een keukenpapiertje om uit te lekken en bak het broodkruim in het baconvet. Ook het broodkruim moet lekker knapperig worden, voeg vervolgens de kaas toe.

Haal het broodkruim uit de pan en meng samen met de bacon en resterende ingrediënten. Serveer de heerlijke soep met een beetje van de knapperige bacongremolata en eetsmakelijk!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.