Redactie
Redactie Diner 20 jan 2012
Leestijd: 1 minuut

Risotto met paddenstoelen & ricotta

Een heerlijk recept van Harry in de keuken: risotto met gemengde paddenstoelen & ricotta.

Hak de uitjes en de knoflook fijn en fruit deze in een flinke scheut olijfolie, in een diepe pan die niet aanbakt. Voeg de rijst toe en schep deze een paar keer om zodat de olie goed vermengd raakt met de rijst.

Begin na twee minuten met het toevoegen van de bouillon. Doe een flinke scheut bouillon bij de rijst en roer goed. Zodra de bouillon is geabsorbeerd, voeg je weer een scheut toe. Voeg ook een klein klontje roomboter toe. Blijf regelmatig roeren en blijf vocht toevoegen.

Wissel de bouillon af met de wijn. Al met al duurt het ongeveer een half uurtje totdat de rijst gaar is. Als het goed is, heb je genoeg aan de hoeveelheden vocht. Voeg anders iets meer bouillon toe, maar doe voorzichtig met de wijn. Een te sterke wijn smaak is niet lekker.

Hak ondertussen de paddenstoelen in grove stukken. Als de rijst zo goed als gaar is, hij mag nog een bite hebben, roer je de ricotta door de risotto. Breng op smaak met een beetje peper en zout. Als de rijst gaar is, voeg je de paddenstoelen toe. Deze hoeven alleen maar op te warmen. Als ze te lang mee pruttelen, worden ze zacht en dat is niet lekker. Voeg desgewenst nog een beetje vocht toe. Het moet zeker geen natte bende worden, maar ook niet te droog.

Dien de risotto op met een beetje rucola en grof geraspte Parmezaanse kaas.

Bron: Flickr

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.