Raw mango-notentaartje zonder suiker

Culy 1 mrt 2015 Dessertrecepten

Genieten van iets lekkers, zonder je schuldig te voelen? Dat kan met dit raw mango-notentaartje zonder suiker en zuivel van Renée Kemps.

Begin met de basislaag. Doe de noten in een keukenmachine en maal fijn. Voeg de dadels en maple syrup toe en mix tot er een bal ontstaat. Druk in een springvorm met een doorsnee van 16 centimeter.

Laat de cashewnoten uitlekken en doe in dezelfde keukenmachine. Mix tot fijngemalen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix tot alles is gemengd. Giet dit over de bodem en verdeel gelijkmatig. Pureer de mango en giet dit over de cashewnotenlaag. Verdeel wederom gelijkmatig.

Plaats voor ten minste vier uur in de vriezer. Haal een half uur voor serveren uit de vriezer en laat iets ontdooien. Snijd het mango-notentaartje met een warm mes in stukken en serveer.

mangotart

Voor de basis:

  • 80 gram pecannoten
  • 30 gram amandelen
  • 270 gram medjoul dadels
  • ½ eetlepel maple syrup

Voor de romige laag:

  • 80 gram cashewnoten, minstens 8 uur geweld
  • 2 eetlepels maple syrup
  • 1 grote rijpe mango
  • 1 eetlepel kokosolie
  • 1/2 theelepel vanille extract

Voor de topping:

  • ½ rijpe mango
Reageer op artikel:
Raw mango-notentaartje zonder suiker
Sluiten