Hét recept voor de penne all’arrabbiata van Spaghetteria

Culy 9 okt 2016 Recepten

We waren altijd al benieuwd naar de recepten van onze favoriete pastabar Spaghetteria. En die zijn nu bekend, want ze hebben een kookboek uitgebracht! In Pasta vind je de lekkerste pastarecepten. Wij mogen alvast uit de doeken doen hoe de mannen hun beroemde penne all’arrabbiata maken.

Zet een pan met ruim water en zout op het vuur om de penne in te koken.

Was de tomaten en snijd ze doormidden (of de bliktomaten in blokjes). Snijd de knoflook en de rode peper (laat de zaadjes erin) in plakjes. Bak ze in een koekenpan op hoog vuur in een scheut olijfolie tot de knoflook goudbruin wordt.

Haal dan de pan van het vuur en voeg de tomaten toe, laat op laag vuur 8 minuten pruttelen. Was de peterselie en hak de blaadjes fijn. Voeg de helft daarvan toe aan de saus en voeg naar smaak zout toe.

Kook de penne in ruim kokend water met zout volgens de aangegeven kooktijd en giet af. Doe deze bij de saus en roer door op hoog vuur. Na een minuut of 2 is de saus goed in de pasta getrokken en kan deze op het bord.

Bestrooi de pasta op het bord met de overgebleven peterselie en desgewenst met kaas (weet: de traditionele arrabbiata wordt zonder kaas gegeten).

mg-6358-1-penne-allarrabbiata

Pasta bevat 61 overheerlijke recepten, van eenvoudige pastagerechten voor het hele gezin, tot uitdagender recepten met verrassende ingrediënten. Dit boek ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 17,50.

Voor 4 personen:

  • 400 gram penne
  • 500 gram verse cherrytomaatjes(of eventueel tomaten uit blik)
  • 2 tenen knoflook
  • 1⁄2 rode chilipeper
  • Extra vergine olijfolie, naar smaak
  • 4 takjes verse peterselie
  • Zout, naar smaak
Reageer op artikel:
Hét recept voor de penne all’arrabbiata van Spaghetteria
Sluiten