Parelcouscous met sappige kip en snelle salsa verde (een heerlijk eenpansgerecht)
Maaltijden voor doordeweeks moeten deze elementen bevatten: eenvoudig, smaakvol en het allerbelangrijkst: stressvrij! En dit eenpansgerecht van parelcouscous met kip bevat het allemaal. Sappige kip met kruidige couscous en groene salsa: altijd een goed idee.
Eenpansgerechten betekenen niet alleen minder afwas. Ze zijn namelijk dé manier om een intense smaak te geven aan je gerechten. Dat geldt ook voor deze parelcouscous met kip. Het is onze interpretatie van een recept van één van onze favoriete foodbloggers, Carina Gelen. Dit recept staat ook in haar boek ‘Pass the Plate‘.
We bakken de uien en knoflook in het fond (en dus ook het aroma) van de kip. En je weet: dat is hét geheim voor een smakelijke maaltijd. Dan gaan de smaakmakers erin: ui, knoflook en een paar specerijen. Dit vormt de smaakvolle basis waarin we de kip en parelcouscous garen. Terwijl de parelcouscous met kip op het vuur staat maken we een snelle groene salsa. Het resultaat: boterzachte kip, smaakvolle parelcouscous en een frisse topping.
Parelcouscous met kip uit één pan
- Zet een braadpan op het fornuis en zet het vuur nog niet aan. Leg de kippendijen met de huid naar beneden in de koude pan en zet het vuur op middelhoog. Het vet zal langzaam smelten, de huid kleurt goudbruin en zal vanzelf loslaten. Draai de kippendijen om en bak nog eens 5 minuten (ze hoeven niet door en door gaar te worden). Haal ze daarna uit de pan.
- Voeg een scheutje olie toe en verhit kort. Doe daarna de gesnipperde ui erbij en bak de ui glazig. Voeg na 5 minuten de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
- Doe de parelcouscous in de pan en rasp de citroen erbovenop, bak dit 1 minuut. Giet er daarna 600 ml kippenbouillon bij en doe de kip weer terug in de pan, met de huid naar boven. Kook de parelcouscous en kip gaar in 25 minuten.
- Maak ondertussen de salsa verde door alle ingrediënten in de keukenmachine (of gebruik een staafmixer) te mengen tot een grove saus.
- Haal de parelcouscous met kip van het vuur en lepel de salsa verde eroverheen. Maak af met extra citroenrasp en serveer direct.
Eenpansgerechten waar je van blijft genieten:
- De perfecte combinatie van smaak en gemak: kip met rijst en boerenkool
- Een smaakbom van een eenpansgerecht: kip Marbella
- Méér dan de som van de delen: gemberkip uit de pan van Donna Hay
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F01%2FProfielfoto.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F09%2FKip_met_parelcouscous_2.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F09%2FKip_met_parelcouscous_1.jpg)