Pappardelle met bloemkool en gorgonzola

Dit heerlijke recept voor pappardelle met bloemkool en gorgonzola komt uit de nieuwste telg in De Zilveren Lepel-familie: Quick & Easy.

Blancheer de roosjes bloemkool 5 minuten in een pan kokend water met zout. Haal ze er met een schuimspaan uit en bewaar het kookvocht.

Smelt de boter al roerend met de gorgonzola in een pannetje op laag vuur; voeg zo nodig wat melk toe. Het mengsel mag niet koken. Haal de pan van het vuur.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de knoflook al roerend in een paar minuten op laag vuur lichtbruin. Gooi de knoflook weg. Doe de roosjes bloemkool in de pan en bak ze al roerend 5 minuten. Bestrooi ze met tijm, zout en peper.

Kook de pappardelle in het achtergehouden kookvocht gaar en voeg zo nodig extra kokend water toe. Ze moeten in 2–3 minuten beetgaar zijn. Laat ze uitlekken en doe ze bij de bloemkool. Roer er het kaasmengsel door en bestrooi alles met de geraspte Parmezaan.

041 pappardelle

De Zilveren Lepel staat voor de authentieke, overheerlijke Italiaanse keuken. Soms heb je daar volop tijd voor, maar soms wil je snel een eenvoudig, makkelijk en toch overheerlijk gerecht op tafel zetten.

De Zilveren Lepel Quick & Easy bevat meer dan 100 smakelijke, echt Italiaanse recepten die in 30 minuten of minder te bereiden zijn. Dit boek ligt nu in de (digitale) boekhandel voor € 24,99.

De Zilveren Lepel Quick & Easy