Redactie
Redactie Dessertrecepten 16 mei 2013
Leestijd: 2 minuten

Onweerstaanbare witte chocolade cheesecake

Dit heerlijke recept voor een witte chocolade cheesecake kregen we van lezeres Carina. So good!

Zo maak je de witte chocolade-cheesecake

Doe de koek en (zachte) boter in een keukenmachine en maal het samen fijn. Als je geen keukenmachine hebt, doe dan de koekjes in een theedoek en ga er met een deegroller overheen. Daarna met de hand de boter erbij en kneden maar. Dit mengsel gaat in de ingevette taartvorm, druk de bodem goed hard aan. Zet de vorm in de oven, die voorverwarmd is op 175 graden. Laat hem 10 minuutjes erin staan.

Vervolgens ga je aan de slag met de vulling. Doe alle ingrediënten, behalve de chocolade, in een kom en meng het goed. Daarna ga je de chocolade smelten. Het liefste au bain marie, maar heel zacht in een pannetje kan het ook. Zorg voor goede kwaliteit chocolade want dat smelt beter én is lekkerder.

Als de chocolade helemaal gesmolten is, voeg je het bij de rest in de mengkom. Goed roeren. Haal de taartvorm met bodem uit de oven en schenk het mengsel over de bodem heen.

De cheesecake moet nu zo’n 1,5 uur in de oven, op 175 graden. Goed opletten dat de bovenkant niet te bruin wordt. Gaat het te hard, zet de oven dan het laatste half uur op 150 graden en zet de taartvorm lager in de oven. Aluminiumfolie over de bovenkant het laatste halfuurtje wil ook helpen.

De buitenkant moet stevig zijn en de binnenkant nog wat zacht. Na 1,5 uur zet je de oven uit maar laat je de cheesecake in de oven staan.

Deurtje een beetje open en zodra de taart op keukentemperatuur is, haal je hem eruit. Als hij nog wat verder is afgekoeld, mag hij in de koelkast – minimaal 4 uur, maar langer mag ook.

Je kunt de cheesecake daarna nog versieren met wat extra chocolade of een andere topping naar keuze.

Meer overheerlijke cheesecakes maken? Check onze ultieme guide: Cheesecake maken, de beste recepten op een rij!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.