Redactie
Redactie Dessertrecepten 6 mrt 2013
Leestijd: 1 minuut

Onweerstaanbare no-bake stroopwafeltaart

Op de heerlijke blog van Pien vonden wij deze onweerstaanbare stroopwafeltaart. Must try!

Deze taart heeft vrij weinig tekst nodig om duidelijk te maken dat hij werkelijk ge-wel-dig is. Bij elke hap wordt het duidelijk dat je tandarts absoluut niet blij is met deze actie. Maar het leven is ten slotte te kort om met je tandarts rekening te houden dus daar zou ik me ook zeker niet door laten weerhouden.

Klopfix is een slagroomversteviger die voorkomt dat slagroom inzakt. Dit hoef je niet per sé te gebruiken.

Neem 2 pakken stroopwafels (1 pak bewaar je voor de garnering) en hak of snijd deze in kleine stukjes. Klop de slagroom en de klopfix stijf (pas op voor spierpijn) en voeg hier de (reeds losgeklopte) monchou, kaneel, suiker en vanillesuiker aan toe. Proef vooral even goed, want dit is al heerlijk. Neem de grof gemalen koekkruimels en verwarm deze even kort in een pannetje of au ban marie, zodat de stroop lekker kleverig wordt.

Bedek de bodem van een ingevette bakvorm met een deel van de koekkruimels en druk goed aan. Doe hier nu een behoorlijke laag van het monchou-mengsel overheen en strooi wat stroopwafel-brokken eroverheen. Hierna weer de roomkaas, slagroom, enzovoorts. Zet hem nog even in de koelkast om hem op de laten stijven.

Verkruimel voor het serveren de laatste stukjes stroopwafel er overheen. Geniet!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.