Ontbijtmuffins met speltbloem, walnoten en lijnzaad

Ontbijtmuffins: in Amerika zijn ze razend populair, maar ook in Nederland winnen ze steeds meer aan bekendheid. Dit recept werd bedacht door Renée Kemps en ze zijn lekker én gezond. En wil je ze stiekem als tussendoortje eten? We geven je groot gelijk!

* Tip: maak gelijk een aantal porties inéén en vries ze ongebakken in hun vormpjes in. Piep ze op de ochtend dat je ze wil eten in de oven op. 

Verwarm je oven voor op 200 graden. Mix de 25 gram havervlokken in een keukenmachine tot het meel geworden is. Voeg hier de speltbloem, bakpoeder, kaneel, lijnzaad en zout aan toe. Zet dit opzij.

Prak de banaan en voeg hier de vanille, ei, melk, de halve eetlepel kokosolie en een halve eetlepel honing aan toe. Voeg beide mengsels samen en spatel er een eetlepel van de walnoten doorheen. Verdeel het beslag over de muffinvormen.

Druk de helft van de blauwe bessen in het beslag. Meng de resterende havervlokken, walnoten, honing en kokosolie voor de topping. Verdeel dit over beide muffins en eindig met de blauwe bessen.

Bak de ontbijtmuffins 25-30 minuten op 200 graden in de oven, tot ze goudgeel en helemaal gaar zijn.

breakfastmuffin3

Meer culinaire artikelen lezen? Like ons op Facebook!