Noedels met scampi’s, sugar snaps en koriander

Lai-Wah Chong 1 feb 2019 Recepten

Noedels, daar houdt iedereen toch van? Ze zijn makkelijk om te bereiden en wat je er ook mee maakt: het smaakt altijd goed. Culy maakte noedels met scampi’s en sugar snaps en bracht ze op smaak met een homemade marinade.

Wat eten we vandaag? Ontvang dagelijks de lekkerste recepten in je inbox:



Noedels met scampi’s, sugar snaps en koriander

Week de paddenstoelen in een kom met ruim warm water. Maak de marinade door alle ingrediënten voor de scampi’s (behalve de scampi’s zelf) met elkaar te mengen. Proef of het op smaak is en voeg de scampi’s toe. Schep goed om en laat even staan.

Zet een pan water op het vuur en breng aan de kook. Kook hierin de sugar snaps en aspergetips met een flinke snuf zout. Giet na 1,5 minuut af in een vergiet en spoel ze af onder koud water. Laat goed uitlekken.

Vul de schoongemaakte pan weer met water en breng aan de kook. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hak de koriander fijn en snij de bosui in ringetjes. Giet de paddenstoelen af, maar bewaar het vocht. Snij ze in plakjes en verwarm een wok op hoog vuur. Verhit hierin een scheutje plantaardige olie en voeg de sugar snaps en aspergetips toe. Roerbak kort en voeg nu ook vier eetlepels van het paddenstoelen vocht toe.

Schep na twee minuten de scampi’s met de sojasaus, sesamolie, knoflook, gember en de paddenstoelen erdoor. Roerbak op hoog vuur tot ze bijna gaar zijn. Giet de noedels af en schep ze, samen met de helft van de koriander en bosui, door de scampi’s. Meng alles goed.

Proef en breng eventueel extra op smaak met sesamolie, sojasaus, peper of zout. Serveer met de rest van de koriander en bosui, seroendeng, eventueel je favoriete hot sauce en een partje limoen. Lekker met een zoetzure komkommersalade.

Waan je in Azië met deze heerlijke noedels.

* Voor dit gerecht heb je gedroogde shiitakes nodig. Kun je deze niet vinden? Vervang ze dan door 250 gram verse shiitakes of bruine champignons.

** Seroendeng is een mengsel van geschaafde kokos, pinda’s, gebakken uien en specerijen (onder andere koriander, trassi, komijn).

Voor 3 tot 4 personen:

Voor de scampi’s:

  • 300 gram gepelde scampi’s
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • Chilipeper naar smaak
  • 1 cm gember, schoongemaakt en geraspt
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • ½ theelepel sesamolie

Voor de noodles:

  • 250 gram eiernoedels
  • 100 gram gedroogde shiitakes*
  • 100 gram groene aspergetips, ½ cm van de uiteinden afgesneden
  • 200 gram sugarsnaps, schoongemaakt
  • 1 cm gember, schoongemaakt en geraspt
  • 1 klein teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 limoen
  • 3 bosuitjes
  • 1 theelepel sesamolie
  • Flinke scheut sojasaus
  • Bosje koriander
  • Seroendeng** (in de supermarkt verkrijgbaar)
Reageer op artikel:
Noedels met scampi’s, sugar snaps en koriander
Sluiten