Redactie
Redactie Dessertrecepten 12 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Nectarinetaart

Dit heerlijke recept voor nectarinetaart komt van de blog Lyntje.nl.

Doe de bloem samen met de boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout in een kom. Kneed dit tot  een deeg, en laat het ongeveer een uur in plasticfolie in de koelkast rusten. Maak vervolgens de nectarine’s schoon. Schil ze, snijd ze in tweeën en haal de pit eruit. Klop in een kom de 2 overige eieren met de kristalsuiker en vanillesuiker luchtig en schuimig. Roer hierna de amandelen er doorheen.

Rol het deeg uit (doe wat bloem op het aanrecht en op het deeg zelf, tegen het kleven) tot ongeveer 30 cm doorsnede. Leg dit vervolgens in de springvorm (ik heb er een van 26cm gebruikt), en druk de randen goed aan. Giet vervolgens het eieren-amandelmengsel over de bodem, en druk hierna de nectarines er voorzichtig in met de bolle kant naar boven. Zet de taart in een voorverwamde oven van 180 graden en bak ‘m in 45 tot 60 minuten gaar.

Laat de taart iets afkoelen. Doe de abrikozenjam in een pannetje en warm het op tot het wat vloeibaar wordt. Smeer dit vervolgens over de taart zodat het een mooi glansje krijgt. Als laatste kan je nog een beetje poedersuiker er over heen strooien en klaar is’tie!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.