Muffins met courgette, tomaat en kaas

Culy 16 jun 2014 Lunch

Een origineel recept voor op de zondagse brunch: lekkere kaasmuffins met tomaat en courgette.

Klop de melk, het ei en de olie in een kom en giet dit vloeibare mengsel bij de droge ingrediënten. Klop het geheel goed door om alles te mengen.

Vet 12 muffinvormpjes in en vul ze voor de helft met het beslag. Prik een gaatje in de cherrytomaatjes met een mes; dit voorkomt dat ze in de oven openbarsten. Leg de tomaatjes op het beslag en lepel de rest van het mengsel over de tomaatjes. Bak de muffins 20 minuten tot ze stevig aan beginnen te voelen.

Snijd de muffins doormidden en serveer ze met toast met boter, knapperig uitgebakken spek en roerei.

Voor 12 muffins:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram courgette, geraspt
  • ½ theelepel zout en zwarte peper
  • 100 gram belegen cheddarkaas
  • 175 ml melk
  • 1 ei
  • 55 ml olijfolie
  • 14 cherrytomaatjes

Als garnering:

  • Roerei
  • Getoast brood
  • Uitgebakken spek
  • Smeerbare Lurpak roomboter (voor op de toast)
Reageer op artikel:
Muffins met courgette, tomaat en kaas
Sluiten