Redactie
Redactie Diner 11 jun 2015
Leestijd: 2 minuten

Kabeljauwfilet met knolselderijpuree, boekweit & waterkerspesto

Dit heerlijke recept voor kabeljauwfilet met knolselderijpuree, krokante boekweit en waterkerspesto komt van chef Arvid Schmidt van het restaurant Aan de Amstel in Amsterdam. Speciaal gemaakt voor Marley Spoon.

“Koken, dat doe ik het liefst met niet alledaagse ingrediënten en lokale producten”, aldus Arvid Schmidt van restaurant Aan de Amstel, iets wat je ook terug ziet in dit recept. Speciaal voor Marley Spoon in het kader van de Proef Amsterdam weken heeft hij een mooi lentegerecht vol lichte kleuren, zachte aroma’s en frisse smaken gecreëerd.

De zachte kabeljauwfilet bak je knapperig op de huid. Daarbij maak je een romige puree van knolselderij, frisse waterkerspesto en krokant gebakken boekweit. Serveer het met een mooi glas Gamay en je hebt een beetje ‘Aan de Amstel’ bij je thuis. Eet smakelijk!

Zo maak je de kabeljauwfilet met knolselderijpuree, boekweit & waterkerspesto

Heteluchtoven voorverwarmen op 160 ℃. Knolselderij schillen, in blokjes van circa 1 x 1cm snijden. Helft van blokjes met 1el olie, zout en peper kruiden. Op bakplaat met bakpapier leggen, circa 15-20 minuten in oven bakken. Sjalotten en knoflook pellen, in kleine blokjes snijden.

Middelgrote kookpan op middelhoog vuur met 1 eetlepel olie verhitten. Sjalotten en knoflook glazig bakken, overige knolselderij circa 2 minuten meebakken. Room toevoegen en in circa 10-15 minuten op laag vuur gaar koken. Selderij moet volledig bedekt zijn, evt. water toevoegen.

Ondertussen middelgrote kookpan met ruim water en 1tl zout aan de kook brengen, boekweit in circa 10 minuten gaar koken. Kookpan met 1 liter water voor de waterkers aan de kook brengen.

Waterkersblaadjes plukken, wassen, paar blaadjes opzij leggen voor decoratie. Overige blaadjes 2 minuten in het water koken. Met schuimspaan uit water halen, kookwater bewaren. Waterkers fijn hakken, met maizena pureren. Eventueel wat kookwater toevoegen als pureren lastig gaat.

Na 10 minuten water van boekweit afgieten. Koekenpan met 1 eetlepel olie op middelhoog vuur verhitten, boekweit in circa 5 minuten knapperig bakken. Ondertussen vis droogdeppen, met zout en peper kruiden.

Koekenpan met 1 eetlepel olie en boter op middelhoog vuur verhitten, vis op huid circa 5 minuten knapperig bakken. Omdraaien, in 2 minuten gaar bakken. Als selderij gaar is, pureren. Eventueel water toevoegen. Puree met boekweit, vis en selderijblokjes serveren. Met waterkers en pesto garneren.

Dit gerecht werd aangeboden door Marley Spoon. Met deze dienst krijg je alle ingrediënten voor een heerlijk maaltje thuisgestuurd, perfect afgemeten, mét de stap-voor-stap receptuur bijgevoegd. Een ideale box voor culy’s!

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.