Redactie
Redactie Diner 9 feb 2015
Leestijd: 1 minuut

Zo maak je dé hotdog van Brandt & Levie

Brandt & Levie was ook van de partij op het Culy Food Festival. De drie bevriende worstmakers touren stad en land af met hun omgebouwde bus vol hete honden! We vroegen ze naar hun favoriete hotdog.

“Lastig kiezen! Is het de Blood Hound of The Naked Dog… Na wat discussie zijn we het er toch wel over eens dat de Amores Perros op z’n minst een favoriet is. We geven hier alvast het recept zodat je thuis aan de slag kunt.”

Breng een pan water aan de kook. Doe de hotdogs zonder verpakking in het water en zorg dat het water niet opnieuw gaat koken. Verwarm de worsten 10 minuten in het pannetje.

Pak een grote kom en prak hierin de avocado grof. Maak aan met limoensap en zout naar smaak. Snipper de halve rode ui fijn met een scherp mes en voeg toe aan de kom. Snijd de tomaatjes in vieren. Meng met de ui en de uitgelekte mais in de kom. Breng de salsa op smaak met komijnzaad, zout, peper en witte wijnazijn.

Snijd de broodjes in van boven. Vul de broodjes eerste met de avocado. Haal met een tang de worst uit het water en doe deze op de broodjes. Verdeel de salsa bovenop de worsten. Verdeel de ketchup zigzaggend over het broodje in een dunne streep. Leg de jalapeno pepers in een rijtje op de hotdog en verdeel de gehakte verse koriander bovenop.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.