Redactie
Redactie Recepten 20 mei 2013
Leestijd: 1 minuut

De klassieke BLT sandwich

Hij staat op bijna elke kaart en is een echte allemansvriend: de BLT, een broodje met bacon, lettuce en tomato. Op Culy staan al een aantal varianten (met coquilles of wraps), maar het recept voor een klassieke BLT hadden we nog niet. Tot nu. Het beste aan dit recept? Deze BLT wordt gemaakt met verse mayonaise, en geloof ons: dát maakt het verschil.

Maak de mayonaise door de eidooiers met de mosterd, suiker en azijn met een garde los te kloppen. Voeg vervolgens in een dunne, constante straal al kloppend de olie toe. Hierdoor zal de mayonaise dikker worden. Blijf vijf tot zeven minuten kloppen tot hij mooi dik is en op “echte” mayo lijkt.

Geen tijd om het met de hand te doen? Gebruik dan een (staaf)mixer, pas wel op dat je niet te snel mixt. Proef op de mayo goed op smaak is, en voeg eventueel een beetje citroensap, zout en peper toe.

Rooster het brood, bak ondertussen de bacon krokant en snijd de tomaat in plakken. Beleg het brood met een laagje mayo, bacon, sla en tomaat en top met zout, peper en een boterham.

Bekijk onderstaande video voor de precieze instructies.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.