Ogechi Chibueze
Ogechi Chibueze Recepten 5 jul 2024
Leestijd: 2 minuten

Een groener-dan-groen groente-bijgerecht: gegrilde broccoli, peultjes en spinazie met chili-limoendressing

Schud je doordeweekse avondmaaltijd op met deze frisse gegrilde groentes. Want deze groener dan groene combinatie van broccoli, peultjes en spinazie met limoen-chillidressing fleurt ongetwijfeld jouw maaltijd op. Dit is ons favoriete makkelijke groentegerecht!

Broccoli nog in de koelkast, maar geen peultjes in huis? Of heb je nog een paar asperges en snijbonen in de koelkast die echt op moeten? Dan kun je die natuurlijk toevoegen aan dit makkelijke groentegerecht. Want deze combinatie kun je met vrijwel alle groente groentes maken.

Gegrilde groentes / makkelijk groentegerecht
Bron: Ogechi Chibueze voor Culy

De limoen-chilidressing ken je misschien nog wel van deze broccolisalade, die we net als dit recept hebben geproefd bij het Indiase restaurant Dishoom in Groot-Brittannië. Om het recept snel op tafel te zetten zonder al te veel moeite, kiezen we ervoor om de gegrilde groente te bereiden in de grillpan, in plaats van de oven. Want doordeweeks staat gemak altijd op nummer 1. Naast de broccolisalade, is de limoen-chillidressing ook onwijs lekker om zomerfruit in te dippen. Denk aan watermeloen, mango en papaya. Of gebruik ‘m in een andere salade!

Een makkelijk groente(bij)gerecht: gegrilde broccoli, spinazie en peultjes

  1. Zet een grote pan met ruim gezouten water op het vuur. Hierin gaan we kort de broccoli en peultjes koken, zodat de gegrilde groentes sneller gaar zijn. Voeg zodra het water kookt de broccoli toe. Kook deze 3 minuten. Haal uit de pan en voeg de peultjes toe. Kook deze 1,5 minuut en haal daarna uit de pan
  2. Dep de groentes af en verhit olie in een grillpan. Voeg de broccoli en peultjes toe aan de grillpan en grill ze 5 minuten, keer om en grill nog eens 5 minuten.
  3. Maak ondertussen de dressing. Doe hiervoor alle ingrediënten voor de dressing in een kom en blend met een staafmixer, of gebruik een blender of keukenmachine.
  4. Voeg de rauwe spinazie toe aan een kom, en zorg dat deze gewassen is. Doe de gegrilde groente bij de spinazie en schep om. Door de hitte van de gegrilde groente, zal de spinazie een beetje slinken.
  5. Giet daarna de helft van de chili-limoendressing over de groente en schep het geheel nog eens om. Schik op een mooi bord en serveer.

Nog meer groente grillen:

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.