Freya Zuidervaart
Freya Zuidervaart Recepten 4 aug 2021
Leestijd: 1 minuut

Gegrilde ananas met Oreo uit The Streetfood Club – The book

The Streetfood Club – The book is een plezier voor alle zintuigen. Naast dat je verschrikkelijk lekkere trek en inspiratie krijgt, is het een feest voor de ogen. Ware eye candy, net zoals in het populaire restaurant in Utrecht. Het boek brengt je naar alle hoeken en gaten van de wereld en geeft de recepten prijs van díe gerechten die jij ooit op vakantie (of foodtruck) at en nooit meer bent vergeten. Kortom: een kookboek met recepten om bij weg te dromen. Deze gegrilde ananas met rum, kokosijs en Oreo heeft maar 4 ingrediënten en is overheerlijk. Zit je in gedachten al op dat strand met palmbomen? Wij wel.

“Streetfood is veel meer dan alleen voedsel dat je op de straat koopt. Het is cultuur, een way of life en voor sommigen zelfs een religie. Wij hebben altijd al een voorliefde gehad voor superlekker eten met vrienden, familie en iedereen die maar wil aanschuiven”, aldus de eigenaren van The Streetfood Club.

Wij kunnen dat alleen maar beamen en het prachtige kookboek heeft dan ook een vaste plek op onze keukentafel gekregen.

Gegrilde ananas met oreo
Bron: The Streetfood Club, Lars Verkroost

Zo maak je de gegrilde ananas met Oreo

Schil de ananas, verwijder de kern en snijd het vruchtvlees in acht plakken. Leg de ananas in een schaal met de rum en laat 3 uur marineren. 
 
Doe de Oreo-koekjes in een keukenmachine en maal ze grof.  
 
Verwarm een grillpan voor op hoog vuur en gril de ananasplakken tot ze mooie zwarte strepen hebben. Verdeel de ananas over de borden en strooi de Oreo-kruimels erover. Serveer met het kokosroomijs.

Gegrilde ananas met oreo
Bron: The Streetfood Club, Lars Verkroost

The Streetfood Club – The book van Kosmos uitgevers is nu online verkrijgbaar voor € 29.99. 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.