Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg (Wereld)keuken Bijgewerkt: 3 okt 2025
Leestijd: 2 minuten

Easy garnalencurry van Jamie Oliver (klaar in 10 minuten)

Eet jezelf gezond! Dat motto wil Jamie Oliver je meegeven met zijn nieuwe kookboek. Want door lekker, gevarieerd én slim te koken, maak je niet alleen maaltijden waar je helemaal gelukkig van wordt, maar die je ook nog eens een handje helpen bij een gezonde levensstijl. Met deze makkelijke garnalencurry verras je jezelf in tien minuten met een bord vol troost dat nog goed voor je is ook.

Eet Jezelf Gezond met Jamie

‘Eten dat je leven verandert’ belooft Jamie ons met zijn nieuwe kookboek. Voor Eet Jezelf Gezond vroeg de beroemde Britse kok zich af hoe we ons lichaam kunnen helpen het beste uit zichzelf te halen. In het jaar dat hij 50 werd, besefte hij meer dan ooit dat onze gezondheid het belangrijkste is dat we hebben. Voor zijn nieuwe boek pakte hij de controle over zijn gezondheid en nodigt hij je uit om hetzelfde te doen.

Jamie: “Garnalen zijn populair en snel klaar, en daarom perfect voor deze supersnelle, geurige curry.”

Garnalencurry Jamie Oliver
David Loftus

Easy garnalencurry in 10 minuten

  1. Zet een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Pel en snijd de ui in flinterdunne ringen, doe ze met de tomaten in de droge pan en schep ze 4 minuten regelmatig om, terwijl je de santen in een blender met de helft van de kikkererwten (met al het vocht), de helft van de korianderblaadjes (met alle steeltjes), en een scheutje water pureert. Voeg de helft van de ui en tomaat uit de pan toe en mix er een gladde saus van.
  2. Roer de currypasta en ½ eetlepel olijfolie door de rest van de groenten in de pan, een minuut later gevolgd door de mango, de resterende kikkererwten en de saus. Blijf 2 minuten op matig vuur roeren, doe de garnalen erbij en laat pruttelen tot de garnalen net gaar zijn. Giet er zo nodig nog wat extra water bij. Breng met peper en zout op smaak.
  3. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en verdeel hem over de borden. Hak en roer de meeste van de resterende korianderblaadjes door de curry, schep op de rijst en maak af met de rest van de koriander. Stamp en strooi de Bombaymix erover voor een extra crunchy bite.
Jamie Oliver - Eet jezelf gezond
Bol.com

Eet Jezelf Gezond‘ van Jamie Oliver (Kosmos Uitgevers) is nú te koop voor 29,95.

Onze populairste artikelen van deze week:

  1. De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
  2. Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
  3. Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
  4. Kip jambalaya (een Southern klassieker)
  5. Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Kerst komt eraan! Kook mee met Culy 🎄

Van verfijnde voorgerechten tot magische desserts, ontvang dagelijks ons recept van de dag.