Fritto misto met salsa rioja van Bart van Olphen (+ winactie!)

Goed nieuws: Bart van Olphen heeft een nieuw kookboek! Veggies & Fish is een fantastisch verzamelwerk van 80 recepten waarin groenten en vis de hoofdrol spelen. Van Nikkei-oesters tot laksa met kokkels en spicy calamares: de gerechten zijn stuk voor stuk briljant bedacht. Dit recept voor fritto misto (gefrituurde visjes voor bij de borrel) is er zo eentje. Enneeuh: lees zeker verder, want jij maakt kans om het kookboek te winnen.

Bart: “In Frankrijk noemen ze het petite friture, in Italië fritto misto: kleine gefrituurde visjes voor bij de borrel of als voorgerecht. In mijn frituur vind je niet alleen visjes, maar ook een goede hoeveelheid verse groenten.”

Tip van Bart: voor het beslag kun je in plaats van bier ook bruiswater gebruiken.

Fritto misto met salsa rioja van Bart van Olphen
Bron: Veggies & Fish

 

Zo maak je de Fritto misto en salsa rioja

Meng voor het beslag de bloem, het bier, bakpoeder en de honing met een garde. Meng er tot slot een snuf zout doorheen. Zet 30 minuten in de koelkast voordat je het beslag gaat gebruiken.

Maak nu de salsa door de tomaten te mengen met de ui, knoflook, jalapeñopeper, koriander (houd een beetje apart voor de garnering) en de olijfolie. Breng op smaak met zout en zet apart in de koelkast.

Haal het beslag uit de koelkast. Zet een pan met dikke bodem op middelhoog vuur en schenk er een laag van ongeveer 4 centimeter olie in. Verhit de olie naar 180 °C.

Dip de stukken groenten en vis een voor een in het beslag en bak ze gedurende 1 -2 minuten totdat ze goudbruin zijn geworden. Bak niet te veel tegelijk, om de olie goed op temperatuur te houden.

Laat de gefrituurde groenten en vis uitlekken op keukenpapier. Serveer de gebakken groenten en vis samen met de salsa roja en een partje citroen.

Veggies & Fish winnen

Willen jullie meer recepten uit het nieuwe kookboek van chef en Fish Tales oprichter Bart van Olphen op tafel zetten? Dan hebben wij goed nieuws, wij geven namelijk een boek weg!

Wat moet je doen om te winnen:
1. Volg @fishtales_nl op Instagram
2. Like deze post
3. Laat in de comments weten waarom jij het boek wilt winnen.
Veggies & Fish
> Veggies & Fish (Fontaine Uitgevers) is te koop voor €32,-

Wat eten we vandaag?

Ontvang dagelijks de lekkerste inspiratie in je inbox

Reageer op artikel:
Fritto misto met salsa rioja van Bart van Olphen (+ winactie!)
Sluiten