Redactie
Redactie Diner 13 nov 2012
Leestijd: 1 minuut

Frietjes van zoete aardappel

Zelf frietjes van zoete aardappel maken, hoewel het zo makkelijk lijkt, is het iedere keer weer een uitdaging. Vooral om ze zo knapperig mogelijk te krijgen. Weet dit: ze worden nooit zo knapperig als gewone aardappelfriet, want zoete aardappels hebben nu eenmaal een andere textuur. Maar met dit recept kan je gewoon niet de mist in gaan! 

Was de zoete aardappel(s) en dep deze droog. Je kunt ze schillen, maar het hoeft niet. Snijd er in de breedte plakken van, van ongeveer een centimeter dik. Snijd deze plakken in frieten. Zorg dat ze allemaal ongeveer even groot zijn.

Leg de frieten los van elkaar op een bakplaat. Besprenkel vervolgens 2 eetlepels olijfolie over de frietjes, meer mag altijd en zorgt voor een knapperiger resultaat, maar is helaas niet de gezondste keuze. Hussel alle frietjes goed door elkaar zodat overal wat olijfolie op zit, als het nodig is kan je altijd nog meer toevoegen. Zorg dat de frietjes niet op elkaar liggen.

Zet in een voorverwarmde oven (van 200 graden) en bak ze ongeveer 30 tot 40 minuutjes (afhankelijk van de sterkte van je oven en de dikte van de frieten). Tussentijds eenmaal omscheppen. En klaar zijn je frieten!

Bron: Flickr

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.