Bart’s tonijn burger

Culy 31 okt 2014 Diner

Bart van Olphen, viskenner van het YouTube-kanaal Barts Fish Tales, heeft een wekelijkse rubriek op Culy: Fishy Friday. Vandaag maakt hij een heerlijke tonijn burger.

Doe de fijngesneden tonijn in een schaal met het ei, het broodkruim, de lente-ui en de sjalot. Breng op smaak met togarashi en zout. Meng alles door elkaar en maak met je handen twee burgers.

Meng de mayonaise met limoenrasp (rasp de gehele limoen) en met een theelepel limoensap.

Snij de broodjes doormidden en grill de binnenkant totdat ze krokant zijn.

Grill de burgers aan beide zijden voor ongeveer 3-5 minuten. Begin op hoog vuur, maar zet het na een minuut op medium vuur. Smeer de burgers halverwege aan beide kanten in met een lepel teriyaki.

Bak de shiitake aan in wat plantaardige olie. Voeg na 1 minuut een theelepel teriyaki toe en laat nog twee minuten bakken alvorens van het vuur te halen. Bak ondertussen het sesamzaad heel kort aan. 1 minuut is genoeg.

Build your burger!

Smeer wat limoenmayonaise op een broodje en leg daar wat sla bovenop. Leg op de sla wat wakame en daarop weer de tonijnburger. Vervolgens de shiitake, de avocado, de gesneden radijsjes en het sesamzaad. Daar kan weer wat mayonaise bovenop alvorens de burger volledig te maken met het laatste broodje.

Voor 2 personen:

  • 2 hamburgerbroodjes
  • 200-300 gram Albacore tonijnfilet, fijngesneden
  • 1 ei
  • 2-3 eetlepels broodkruimels
  • 1 lente-ui, fijngesneden
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • ½ theelepel togarashi (of zwarte peper)
  • Zout
  • 2 eetlepels teriyaki
  • 4 shiitake champignons, in plakken gesneden
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 limoen
  • 4 bladen ijsbergsla
  • 2 theelepels chuka wakame salad (Japans zeewier)
  • ½ avocado, dungesneden
  • 2 radijsjes, dungesneden
  • 2 theelepels sesamzaad
Reageer op artikel:
Bart’s tonijn burger
Sluiten