Redactie
Redactie Diner 7 mrt 2014
Leestijd: 1 minuut

Fantastische dumplings met garnalen & pittige sojasaus

We love de Aziatische keuken, en dumplings? Daar zijn we al helemaal verzot op! Ze lijken vaak te moeilijk om te maken, maar met dit fijne recept van Cuisine de Clementine maak je ze zelf zonder enig probleem. 

Breng een grote pan met water aan de kook. Doe de garnalen, sesamolie, koriander, gember en knoflook in een blender en mix tot een geheel. Het is niet erg als er nog wat grove stukken garnaal inzitten.

Leg de wontonvellen op tafel en schep er steeds een klein beetje van het garnalenmengsel in. Maak met je vinger de zijkanten van de wontonvellen een beetje nat en vouw ze vervolgens schuin dicht. Goed aandrukken zodat de vellen goed op elkaar plakken, en tien minuten laten drogen.

Maak de pittige saus: meng in een kommetje de sojasaus, rijstazijn, olie en chilipepers. Strijk een klein beetje olie over de onderkant van de dumplings zodat ze niet aan het stoommandje plakken. Stoom de dumplings ongeveer 15 tot 20 minuten boven de pan water, totdat ze zacht zijn.

Mocht je geen stoommandje hebben, dan kan je ze ook direct in het kokende water leggen (je hebt wel kans dat er water in de dumplings komt), dan zijn ze na ongeveer vijf minuten klaar, als ze boven komen drijven. Serveer direct met de pittige saus en de bosuitjes!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.