Erwtensoep met pesto

Culy 24 dec 2011 Lunch

Deze erwtensoep met pesto, naar recept van Nigella Lawson, is lekker winters maar heeft wel een Italiaanse twist.

Kook het water in een grote soeppan. Doe de bevroren erwten, de lenteuitjes, het zout en de limoensap in het kokende water en laat het 7 minuten koken.

Doe het geheel in een blender (eventueel kun je het teveel aan water eventjes apart zetten en er later bijvoegen). Mix het geheel tot het een mooi mengsel is.

Voor de versiering kun je de pijnboompitten wat aanbakken en eroverheen strooien. Je kunt er eventueel ook nog croutons bij serveren.

Stock

Voor 2 flinke koppen soep, of 4 kleintjes:

  • 750 ml water
  • 375 gram erwten
  • 2 lente-uitjes
  • 1 theelepel zout
  • ½ theelepel limoensap
  • 60 ml verse pesto
  • Paar eetlepels pijnboompitten
Reageer op artikel:
Erwtensoep met pesto
Sluiten