Een mojito met… boerenkool?

Boerenkool is hip in Amerika. In Nederland eten we het natuurlijk al decennialang, maar onze buren aan de andere kant van de oceaan lijken het pas net te hebben ontdekt.

Zo is er onlangs zelfs een boerenkool-kookboek verschenen: Fifty Shades of Kale: 50 Fresh & Satisfying Recipes That are Bound to Please. Yup, hele unieke naam. In dit boek staat een recept voor een boerenkool (‘kale’) mojito te lezen: de Kalejito. Lekker, of niet?

Zo maak je ‘m:

Doe alle ingrediënten (zie hiernaast voor de shoppinglist) in een blender en mix op hoge snelheid. Giet in 2 glazen die je hebt voorgekoeld met ijs. Garneer met de takjes munt en serveer direct.

Voor 2 cocktails:

  • 2 theelepels kristalsuiker
  • 100 ml witte rum
  • 75 gram boerenkool, in stukjes gescheurd
  • 75 gram muntblaadjes, plus 2 takjes voor de garnering
  • Sap van 2 limoenen
Reageer op artikel:
Een mojito met… boerenkool?
Sluiten