Redactie
Redactie Dessertrecepten 16 jan 2014
Leestijd: 2 minuten

Culy Homemade: banakoli’s, sticky bananen-kokos-limoen cakejes

Soms heb je allerlei ingrediënten in huis en moét je er gewoon wat leuks van maken. Zo waren wij onlangs in een tropische bui, met bananen, kokosrasp en verse limoenen in de fruitschaal. Wij bedachten deze sticky bananen-kokos-limoen cakejes. Maar hoe moesten we ze nou noemen? @FeestelijkVrntw reageerde op Twitter: “noem ze banakoli’s!”. Een geniaal idee.

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met boter of bakspray.

Prak de bananen fijn en meng met de gesmolten boter, zelfrijzend bakmeel, rietsuiker, het ei, de melk en de zest (geraspte groene schil) van de limoen. Meng goed door met een garde of spatel.

Neem de handvol kokosrasp en strooi deze in de ingevette bakvorm. Tik de bakvorm zo dat de kokosrasp verspreidt over de gehele bodem. Vul de bakvorm met het beslag, strijk glad met een paletmes, spatel of lepel. Het moet een platte dunne laag worden. Zet 15 minuten in de oven.

Test na 15 minuten met een satéprikker of de cake gaar is. Dit is afhankelijk van je oven of je bakvorm, dus het kan zijn dat het nog ietsje langer moet. Je weet dat het goed gaar is als de randjes lichtbruin worden en een beetje van de kanten van de bakvorm trekken, en als een satéprikker in het midden van de cake er redelijk droog uitkomt.

Haal de cake uit de oven en laat afkoelen. Maak ondertussen het glazuur door poedersuiker te mengen met limoensap. De verdeling is aan jou; hoe meer sap, hoe wateriger het glazuur wordt – dan is het iets meer een siroop dan een dikke glazuur. Proef ook goed. Voeg, als je glazuur de gewenste dikte heeft, de geraspte zest (schil) van de limoenen toe.

IMG_6209

Keer de cake om op een grote snijplank of serveerschaal (de kokosrasp-kant komt nu naar boven). Lepel al het glazuur eroverheen. Dit zal lekker in de cake trekken en de cake sticky, sappig en smakelijk maken.

Zet daarna in de koelkast. Snijd voor het serveren vierkantjes van de cake en serveer eventueel met extra poedersuiker, kokosrasp of een bolletje mango-ijs als toetje.

IMG_6231

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.