Culy Homemade: salade met gerookte makreel & shiitake

Culy 3 aug 2015 Diner

Deze Aziatisch getinte salade met gerookte makreel & shiitake is onwijs makkelijk te maken en zit bommetje vol smaak.

Maak de dressing van mayonaise, wasabi (naar smaak), limoensap en zout en peper.

Bak de shiitake kort in wat olijfolie in een koekenpan met wat zeezout.

Halveer de avocado’s, ontpit en snijd in partjes. Halveer de tomaten. Snijd de gerookte makreel in plakjes.

Serveer de sla met de gebakken shiitake, tomaten, avocado, kappertjes en plakjes gerookte makreel. Lepel hier de dressing overheen en maak af met extra zout en peper.

IMG_0866 IMG_0872.

Voor 2 personen:

  • 200 gram romaine sla (of twee kleine kropjes)
  • 300 gram (roma) tomaten
  • 250 gram erookte makreel
  • 2 avocado’s
  • 100 gram shiitake
  • Zeezout
  • Olijfolie om in te bakken
  • 1 eetlepel kappertjes

Dressing:

  • 1 tot 2 eetlepels mayonaise
  • Wasabi (naar smaak)
  • Sap van 1 limoen
  • Zout en peper
Reageer op artikel:
Culy Homemade: salade met gerookte makreel & shiitake
Sluiten