Redactie
Redactie Diner 20 dec 2011
Leestijd: 1 minuut

Courgettetaart met feta en dille

Deze hartige taart met courgette, feta en dille van Caroline is heerlijk vegetarisch en een ideale maaltijd voor ‘s avonds. Stukje over? De dag erop bij de lunch…. mjam!

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een vierkante vorm van 23 centimeter in en bekleed met bakpapier. Doe de geraspte courgette in een vergiet, zet er een bord op en laat uitlekken. Doe de eieren in een kom, klop ze los en voeg de olijfolie, bieslook, dille (of munt of basilicum) eraan toe.

Druk het bord op de courgettes en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Doe de geraspte courgette (ik heb ze in de keukenmachine grof geraspt) bij het eimengsel. Verkruimel de feta er boven en bewaar een beetje voor boven op de taart. Voeg ook de Parmezaanse kaas toe, dan zout en peper en meng alles goed. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en meng met een spatel alles goed door elkaar. Doe het deeg in de vorm en verkruimel de achtergehouden feta erover. Druk voorzichtig de gehalveerde tomaatjes in het deeg met de snijkant naar boven.

Bak de taart 45-50 minuten, de taart moet terug veren als je erop drukt. Je kunt ok de punt van een mes erin steken en kijken of die er schoon uitkomt.

Als de taart gaar is, haal je hem uit de oven en laat in de vorm vijftien minuten afkoelen.Til de taart met behulp van het bakpapier uit de vorm. Leg de taart op een schaal en strijk met een kwast wat olijfolie over de tomaatjes. Verdeel wat muntblaadjes over de taart. De taart is het lekkerst op kamertemperatuur.

Courg_11_12_04 11

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.