Courgette pannenkoekjes van Elles

Culy 27 jun 2012 Lunch

Elles Beijers maakte deze heerlijke courgette pannenkoekjes. Must try!

Pureer de courgette met de melk, de eieren, het zout, de siroop en kaneel tot een glad beslag. Voeg vervolgens het meel en de bakpoeder toe en roer door elkaar.

Verwarm olijfolie of boter en schep vier hoopjes beslag in de pan. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten in een paar minuten goudbruin.

Lekker met ahornsiroop, honing en kaneel of met appelstroop.

Voor 16 groene pannenkoekjes:

  • 80 ml melk (amandelmelk, rijstmelk, sojamelk, of koemelk)
  • 250 gram rauwe courgette, geschild indien niet biologisch en grofgehakt
  • 3 scharreleieren
  • 3 eetlepels ahorn- of agavesiroop (of honing)
  • Mespunt zout
  • 1 flinke theelepel kaneel
  • 180 gram boekweitmeel (natuurwinkel)
  • 3 theelepels bakpoeder
  • Olijfolie of boter
Reageer op artikel:
Courgette pannenkoekjes van Elles
Sluiten