Chocolade pindakaastaart

Dit recept voor chocolade ganache taart met pindakaas (!) kwamen we tegen op fijne blog De Bakparade. Een absolute aanrader!

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed de bodem van een springvorm (20cm) met bakpapier en beboter de randen.

Meng het meel, suiker en zout.¬†Meng in een andere kom de olie en pindakaas zodat het goed gemengd is. Roer vervolgens de melk, azijn en vanille extract erdoor.¬†Schep de natte ingredi√ęnten door de droge totdat alles n√©t is gemengd.¬†Giet het beslag in de springvorm en bak 40 minuten totdat een sat√©prikker er schoon uitkomt.¬†Laat helemaal afkoelen.

Chocolade-pindakaasganache:

Doe alle ingredi√ęnten in een steelpannetje en laat het op laag vuur al roerende smelten.¬†Zet het vuur uit als alles gemengd is.¬†Laat het afkoelen terwijl je af en toe roert.¬†Klop het mengsel twee minuten met de mixer tot een luchtig mengsel.¬†Besmeer de pindakaas taart met de chocolade Pindakaas Ganache.

Dagelijks de lekkerste recepten rechtstreeks in je inbox

De lekkerste mail die je in je inbox kunt ontvangen

Reageer op artikel:
Chocolade pindakaastaart
Sluiten