Culy
Culy Dessertrecepten 8 mei 2012

Chocolade pindakaastaart

Dit recept voor chocolade ganache taart met pindakaas (!) kwamen we tegen op fijne blog De Bakparade. Een absolute aanrader!

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius. Bekleed de bodem van een springvorm (20cm) met bakpapier en beboter de randen.

Meng het meel, suiker en zout. Meng in een andere kom de olie en pindakaas zodat het goed gemengd is. Roer vervolgens de melk, azijn en vanille extract erdoor. Schep de natte ingrediënten door de droge totdat alles nét is gemengd. Giet het beslag in de springvorm en bak 40 minuten totdat een satéprikker er schoon uitkomt. Laat helemaal afkoelen.

Chocolade-pindakaasganache:

Doe alle ingrediënten in een steelpannetje en laat het op laag vuur al roerende smelten. Zet het vuur uit als alles gemengd is. Laat het afkoelen terwijl je af en toe roert. Klop het mengsel twee minuten met de mixer tot een luchtig mengsel. Besmeer de pindakaas taart met de chocolade Pindakaas Ganache.

Wat eten we vandaag?

Schrijf je in de voor de mailing voor de lekkerste inspiratie

Reageer op artikel:
Chocolade pindakaastaart
Sluiten