Redactie
Redactie Dessertrecepten 27 mei 2012
Leestijd: 1 minuut

Cherrylicious kwarktaart

Een heerlijke kwarktaart met een fruittwist! Dit heerlijke recept komt van de blog Lyntje.nl.

Vet allereerst een ronde springvorm in met wat boter. Doe de maria-kaakjes in een keukenmachine en maal ze tot poeder. Smelt vervolgens de boter in een pannetje en roer vervolgens de koekjes-poeder erdoor. Verdeel dit mengsel over de bodem van de sprinvorm en druk het aan met de bolle kant van een lepel. Om kleven te voorkomen kan je eventueel de lepel nat maken. Zet de bodem in de koelkast.

Dan gaan we verder met de vulling! Warm de melk met vanille-extract op, in een pannetje op middelmatig vuur. Voeg, als de melk warm is, de suiker en 4 gelatineblaadjes toe en roer het goed door elkaar tot alles opgenomen is. Knijp de halve limoen uit en doe het sap er ook bij. Dit mengseltje kan door de Griekse kwark geroerd worden, zorg er voor dat alles goed door elkaar heen geroerd is. Spatel als laatste de slagroom er door. Giet dit over de bodem, en zet het in de koelkast. Het geheel moet ongeveer 2 uur opstijven.

Als dit allemaal klaar is, kan de topping gemaakt worden. Doe de kersen met wat sap in een blender, en maal het tot er geen stukjes meer in zitten. Doe dit in een pannetje op middelmatig vuur en roer de gelatine erdoor. Laat het iets af koelen en giet het over de kwarktaart en laat dit alles nog een keer een uur afkoelen.

Om het nog extra lekker te maken, kan je er als garnering een lekkere toef slagroom bovenop doen, of eventueel een kers.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.