Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 1 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Cajun kip uit de oven uit de nieuwe Jamie

Zet maar vast een polonaise in, want de nieuwe Jamie is er! In EEN benadert de Britse chef zijn favoriete gerechten door de glazen van een eenpansbril. Geen overbodige afwas dus, maar praktische en makkelijke gerechten uit één pan of braadslede. Zónder in te leveren op smaak natuurlijk, precies zoals we Jamie kennen. Culy mag een aantal van die toffe recepten delen, waaronder deze kruidige cajun kip uit de oven.

Met zoete uien, paprika’s, fluffy rijst, yoghurt en rucola bouwt Jamie Oliver de ultieme cajun kip uit de oven. Alle ingrediënten in een braadslede, uurtje in de oven en tadaaa: dat kruidige kippetje kan zó op tafel.

Cajun kip uit de oven van Jamie Oliver
Fotografie: © Richard Clatworthy, EEN

Cajun kip uit de oven van Jamie Oliver

Verhit de oven tot 200 °C. Pel en halveer de rode uien. Trek de paprika’s in grove stukken uit elkaar en gooi de zaadjes en steeltjes weg. Doe alles met de kippenbouten, cajunkruiden en de hele, ongepelde tenen knoflook in een braadslede van 25 x 35 cm. 

Sprenkel er 1 eetlepel (van elk) olijfolie en rodewijnazijn over, breng ze op smaak met zwarte peper, hussel alles goed en leg de bouten met het vel naar boven. Zet de slede 40 minuten in de oven. 

Zet de waterkoker aan. Haal de slede uit de oven, prak de zachte tenen knoflook in het vocht in de slede en vis de velletjes eruit. Strooi de rijst om de kippenbouten heen en giet er twee mokken kokend water bij (600 ml). Dek de slede zorgvuldig af met aluminiumfolie en zet hem nog 20 minuten terug in de oven, of tot de rijst luchtig is en de kip makkelijk van het bot loslaat. Breng de boel perfect op smaak en serveer met yoghurt, rucola, een snuf peper en eventueel een scheutje extra vierge olijfolie. 

GA VEGA:

Vervang de kip door grove stukken geschilde flespompoen of aubergine, en bereid ze op exact dezelfde manier. 

Calorieën: 633 kcal, vet: 22,5 g, verz. vet: 5,9, eiwit: 34,6 g, koolhyd.: 77,6 suiker: 12,4 g, zout: 0,5 g, vezels: 5,8 g

Cover Een Jamie Oliver\

> EEN (Kosmos Uitgevers) verschijnt op 01/09/2022 en is online te koop. 

EEN, Jamie Oliver is uitgegeven door Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Fotografie: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.