Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Recepten 4 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Baked citroen cheesecake uit de nieuwe Jamie

Zet maar vast een polonaise in, want de nieuwe Jamie is er! In EEN benadert de Britse chef zijn favoriete gerechten door de glazen van een eenpansbril. Geen overbodige afwas dus, maar praktische en makkelijke gerechten uit één pan of braadslede. Zónder in te leveren op smaak natuurlijk, precies zoals we Jamie kennen. Culy mag een aantal van die toffe recepten delen, waaronder deze baked citroen cheesecake.

‘N boterige speculoosbodem, roomkaas en frambozen zijn de sleutelingrediënten van Jamie’s geweldige baked citroen cheesecake. Moet lukken, toch?

Baked citroen cheesecake van Jamie
Fotografie: © David Loftus, EEN

Baked citroen cheesecake

Boterige speculoosbodem, roomkaas & frambozen

Verhit de oven tot 160 °C. Smelt de boter in een ovenbestendige koekenpan van 28 cm op laag vuur terwijl je de koekjes fijnmaalt in een keukenmachine. Draai het vuur uit, kieper de koekkruimels in de pan en roer ze door de boter. Druk de kruimels in een egale laag aan, maar maak hem aan de rand iets dikker. Bak de bodem 5 minuten en haal hem uit de oven. Breek de eieren in de keukenmachine (je hoeft hem niet schoon te maken), voeg de vanillepasta en de meeste poedersuiker toe en mix ze 2 minuten, tot je een bleek mengsel hebt. Mix de roomkaas en het citroensap erdoor en giet het mengsel in een egale laag over de kruimelbodem. Prak de helft van de frambozen met het restje poedersuiker, marmer het door het oppervlak van de taart en zet nog 15 minuten in de oven. 

Haal de pan uit de oven, strooi de rest van de frambozen erop, bestuif ze met wat extra poedersuiker en zet hem nog 10 minuten terug. Draai de oven nu op de hoogste grillstand tot de bovenkant prachtig goudbruin is en er hier en daar kleine schroeiplekjes op zitten. Haal hem eruit, laat hem afkoelen en zet hem voor het serveren 2 uur in de koelkast. De textuur is misschien niet helemaal glad, maar oh wat is dit lekker! 

Calorieën: 362 kcal, vet: 25,2 g, verz. vet: 14,9 g, eiwit: 6,9 g, koolhyd.: 27,3 suiker: 20 g, zout: 0,7 g, vezels: 1,1 g

Cover Een Jamie Oliver

> EEN (Kosmos Uitgevers) verschijnt op 01/09/2022 en is online te koop. 

EEN, Jamie Oliver is uitgegeven door Kosmos © Jamie Oliver Enterprises Limited (2022 ONE). Fotografie: © David Loftus, 2022; © Richard Clatworthy, 2022.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.