Redactie
Redactie Dessertrecepten 11 okt 2011
Leestijd: 1 minuut

Appel karamel upside-down cake

Dit heerlijke recepten kregen wij door via Sanne.

Verwarm de oven voor op 160°C en vet een brownie bakblik in. Smelt voor de topping de boter voor in een pannetje en als die gesmolten is, roer je de boter erdoor. Roer dan de kaneel er door. Giet dit mengsel in het bakblik en verdeel dan de appels over het bakblik. Maak alles op, ook als je twee laagjes moet maken.

Doe de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en mix dit. Mix in een andere kom de suiker met de boter met een handmixer tot het romig is. Doe dan de eieren er één voor één door, en als laatste het vanille extract. Als het een geheel is, mix de je melk en droge ingrediënten erdoor tot je een dik beslag krijgt. Verdeel het beslag over de appels in het bakblik.

Bak de cake voor ongeveer 55 minuten. Prik er een satéprikker in, en als deze er schoon uitkomt, betekent dit dat hij klaar is. Laat een kwartier afkoelen, leg een snijplank op de bovenkant en keer hem om.

Als hij niet in een keer loslaat kan je hem loskloppen. Bij mij brak hij in tweeën omdat de karamel aan de buitenranden plakte. Wees dus voorzichtig.

Deze cake is echt heel erg lekker en geschikt voor bij de thee, maar denk ik ook erg lekker als hij nog warm is en je het dan serveert met ijs, als toetje. Succes!

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.