Appel karamel upside-down cake

Culy 11 okt 2011 Dessertrecepten

Dit heerlijke recepten kregen wij door via Sanne.

Verwarm de oven voor op 160°C en vet een brownie bakblik in. Smelt voor de topping de boter voor in een pannetje en als die gesmolten is, roer je de boter erdoor. Roer dan de kaneel er door. Giet dit mengsel in het bakblik en verdeel dan de appels over het bakblik. Maak alles op, ook als je twee laagjes moet maken.

Doe de bloem, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en mix dit. Mix in een andere kom de suiker met de boter met een handmixer tot het romig is. Doe dan de eieren er één voor één door, en als laatste het vanille extract. Als het een geheel is, mix de je melk en droge ingrediënten erdoor tot je een dik beslag krijgt. Verdeel het beslag over de appels in het bakblik.

Bak de cake voor ongeveer 55 minuten. Prik er een satéprikker in, en als deze er schoon uitkomt, betekent dit dat hij klaar is. Laat een kwartier afkoelen, leg een snijplank op de bovenkant en keer hem om.

Als hij niet in een keer loslaat kan je hem loskloppen. Bij mij brak hij in tweeën omdat de karamel aan de buitenranden plakte. Wees dus voorzichtig.

Deze cake is echt heel erg lekker en geschikt voor bij de thee, maar denk ik ook erg lekker als hij nog warm is en je het dan serveert met ijs, als toetje. Succes!

Voor de cake: 

  • 160 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 200 gram suiker
  • 100 gram boter
  • 2 eieren
  • 1/2 theelepel vanille extract
  • 60 milliliter melk

Voor de topping: 

  • 50 gram boter
  • 130 gram basterd suiker
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder
  • 2 appels, geschild en in partjes van ongeveer een halve centimeter dik
Reageer op artikel:
Appel karamel upside-down cake
Sluiten