Auke Sprangers
Auke Sprangers Recepten 19 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Ansjovis op desemtoast van de Blendbrothers: het makkelijkste vishapje ooit

Er komen wel eens van die kookboeken voorbij waarbij het kiezen van een favoriet recept een onmogelijke opgave is. In Eat This Fish, het nieuwste kookboek van de getalenteerde broers Hendrik en Kamiel (de Blendbrothers), is dat een understatement. Daarom hebben we er een paar voor je uitgekozen. Deze keer een favoriet voor (wat ons betreft) lunch, borrel of voorgerecht: ansjovis op toast.

Zoals de broers in de inleiding beloven, komen er tallozen visrecepten aan bod die allereerst stuk voor stuk eenvoudig te bereiden zijn. Wij gaan er dan ook erg goed op dat de recepten worden ingedeeld per bereidingstijd. Nóg iets waar we achterstaan (excuseer ons enthousiasme): Hendrik en Kamiel adviseren om een vis te kiezen die bij het seizoen past.

In de categorie minder dan 20 minuten bereidingstijd kiezen we voor all-time favoriet ansjovis als sterspeler. We kunnen met volle overtuiging wel stellen: makkelijker dan dit recept kunnen we het niet maken. Komt nog eens bij dat ansjovis uit blik (let wel: kies ook hier voor goede kwaliteit) het hele jaar rond een verantwoorde keuze is.

Blendbrothers ansjovis toast
Fotografie: Heikki Verdurme

Ansjovis op desemtoast met bieslook

Verwarm de oven voor op 180 °C. Besprenkel het brood met een scheut olijfolie en bak gedurende 10 minuten in de oven op 180 °C. Beleg de toastjes met de ansjovis en bestrooi met de bieslook. Serveer met extra olijfolie.

We horen je bijna naar beneden scrollen, maar nee dat hoeft niet: dit was het. Je bent klaar. Extra veel tijd over dus om ‘m te combineren met andere eenvoudige visgerechten, zoals deze kabeljauw met kamilleboter van dezelfde Blendbrothers.

Last but not least, een tip van de broers: “Je kan de gerechten op zichzelf bereiden, maar het wordt natuurlijk nóg leuker als je ze combineert met groentebereidingen uit ons vorig boek, Eat this. Zo kan je eindeloos recepten combineren en verassende maaltijden op tafel zetten.”

> Eat this Fish van Blendbrothers (Lannoo) is (online) te koop voor € 25,99

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.