Aardbei-rabarberbrood met speltbloem

Culy 30 mei 2014 Ontbijt

Rabarber is hot! Het is superlekker in taarten, als siroop of in dit aardbei-rabarberbrood met spetlbloem. Heerlijk voor tijdens het ontbijt en afkomstig van Yellow Lemon Tree Blog

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de rabarber en aardbeien in grote stukken. Houd een halve stengel rabarber en een paar aardbeien apart en snijd in kleine stukjes.

Doe de grote stukken rabarber en aardbei in een pan samen met de agavesiroop. Breng aan de kook en laat sudderen totdat de rabarber uit elkaar valt. Dit duurt ongeveer tien minuten. Haal de pan van het vuur en zet apart om af te koelen.

Vet een cakeblik in met zonnebloemolie of bedek met bakpapier. Hak in een keukenmachine de havermout fijn tot een soort meel en meng samen met de speltbloem, baking soda, specerijen en noten in een grote kom.

Meng in een andere kom de aardbei-rabarberpuree met de olie en eieren. Meng het droge mengsel door het natte en voeg de resterende stukjes fruit toe. Giet in het cakeblik en besprenkel met een beetje havermout of spelt flakes. Bak 55-60 in de voorverwarmde oven. Het brood is klaar wanneer een mes er schoon uit komt. Laat afkoelen en snijd in dikke plakken.

tumblr_n4xkkp2ODM1tymr2lo1_1280

  • 50 gram havermout
  • 125 gram speltbloem
  • 2 theelepels baking soda
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
  • 50 gram grof gehakte pecannoten
  • 300 gram rabarber
  • 150 gram aardbeien
  • 30 ml agavesiroop of honing
  • 2 eieren los geklutst
  • 75 ml zonnebloemolie
  • Ter garnering: havermout of spelt flakes

 

Reageer op artikel:
Aardbei-rabarberbrood met speltbloem
Sluiten