Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 28 jun 2024
Leestijd: 2 minuten

Culy zoekt een redactiestagiair(e) die houdt van schrijven, eten en koken

Hou je van schrijven, eten, koken én draai je je hand niet om voor het maken van een aantrekkelijke video met je iPhone? Dan ben jij de social stagiair(e) die we zoeken bij Culy. Werken in het dynamische werkveld van de media, en dan in het bijzonder bij een van de grootste mediabedrijven van Nederland (yes, dat zijn wij) gaat je stageperiode net wat meer glans geven. Dus, ben je klaar voor een groot publiek? Kom binnen! En start vanaf september (eerder of later in overleg) als stagiaire redactie & social media bij Culy.nl. 

Dit ga je doen

Als redactiestagiair(e) ondersteun je de redactie van Culy. Je schrijft artikelen over de lekkerste gerechten en tofste kooktips, verzint ideeën voor onderwerpen, denkt mee tijdens brainstormsessies en toont initiatief.

En verder?

Je werkt aan onze social mediakanalen (Instagram, Facebook, Pinterest, TikTok) bij en denkt mee over het vertalen van onze content naar beeld en video’s. Je helpt nieuwsbrieven maken, stuurt pushmeldingen uit, bedenkt social mediastrategieën en gaat interactie met onze lezers aan. Dit doe je in lijn met onze doelgroep en vanuit jouw affiniteit met eten.

Als je het leuk vindt en de skills hebt, ontwikkel je samen met de redactie nieuwe Culy Homemade-recepten en leg je die ook vast met je camera.

Bij Culy werk je in leuke en leerzame werkomgeving waar je als voltallig lid meedraait. Je krijgt de ruimte om je eigen ideeën kwijt te kunnen en uit te werken. Dat doe je in een jong, energiek en ambitieus team met veel ervaring, waarbij je alles leert over SEO, culinaire onderwerpen als kooktips, restaurants en recepten, foodfotografie en receptontwikkeling.

Ogechi Chibueze over haar stage: “Als socialmedia-stagiaire bij Culy leer je ontzettend veel, omdat je zó veel mag doen en vrijgelaten wordt om je eigen interesses te ontdekken. Je maakt niet alleen leuke reportages van evenementen en restaurants, maar bent ook iedere dag omringd door een inspirerend, motiverend en vooral gezellig team.”

Social stagiair vacature redactie culinair
Unsplash

Dit neem je mee

We verwelkomen heel graag een redactiestagiair(e) met een frisse kijk op de zaken. Bij voorkeur volg je een hbo-opleiding, bijvoorbeeld journalistiek. Je beheerst de Nederlandse taal, bent enthousiast, weet van wanten met Instagram, TikTok en andere sociale media en wil alles weten (en proeven) over lekker eten. Kennis van SEO en van foto- en/of videobewerking zijn een pre.

Het liefst ben je beschikbaar vanaf september 2024 voor een stage van vijf maanden.

Culy is hét culinaire platform waar je alles leert over online media, wat het inhoudt om een redacteur/content creator te zijn, maar ook wat er komt kijken bij foodfotografie en receptontwikkeling. 

Smaakt deze vacature naar meer en wil jij met je stage weleens proeven van een baan als culinair redacteur? Ontdek hier meer info over de vacature en reageer!

@culynl

Day in the life als Culy-stagiaire! #fyp #dayinthelife #amsterdam #fypシ

♬ Chill Vibes – Tollan Kim

Culy heeft nu ook een eigen reclame op tv (heb jij ‘m al gezien?)

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.