Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Culinair nieuws 28 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze week opent de RIJKS pop-up op de Zuidas (en je mag er geen foto’s maken)

Wen er maar aan: dineren bij RIJKS zal er in de nabije toekomst anders uitzien. Het restaurant wordt momenteel gerenoveerd en daarom verkassen chef Joris Bijdendijk en zijn team tijdelijk naar de Amsterdamse Zuidas. De pop-up gaat deze week open en belooft een bijzondere mix van bekende en nieuwe gerechten te bieden.

Een nieuwe wind door RIJKS

Het was al een tijdje bekend: chef Friso van Amerongen verruilt de vlammen bij WILS voor zijn vertrouwde terrein bij RIJKS. Vertrouwd? Ja: Friso stond eerder in diezelfde keuken en heeft daarmee alle troeven in huis om samen met Yascha Oosterberg de rol van Head Chef te bekleden.

Dat maakt dat er een nieuwe wind door RIJKS zal komen te waaien, eentje waarvoor Executive chef Joris Bijdendijk samen met zijn team de tijd wil nemen. En nu RIJKS een grootscheepse renovatie ondergaat, leven de drie chefs zich tijdelijk uit in de RIJKS pop-up op de Zuidas.

Rijks pop-up Zuidas
Bron: RIJKS

Pop-up op de Amsterdamse Zuidas

Een ervaring bij de pop-up wordt trouwens geen exacte kopie van de huidige RIJKS-beleving. Hoewel er zeker vertrouwde gerechten geserveerd zullen worden (“De pop-up is misschien wel de laatste kans om enkele signature dishes van het huidige RIJKS® te proeven”), fungeert de pop-up daarnaast als ruimte om te experimenteren met nieuwe producten, combinaties en technieken.

Op die manier krijgen gasten een uniek voorproefje van de gerechten die binnenkort in het museumrestaurant te proeven zullen zijn. Zó uniek dat de chefs met klem vragen om niks te fotograferen – kwestie van de verrassing hoog te houden. Joris:

“We werken echt toe naar een grande finale in oktober en daar horen verrassingen bij. Het nieuwe RIJKS wordt spectaculair, een casual restaurant met een nieuwe selectie high end gerechten en een gave line up; een plek waar gasten zich relaxed en welkom voelen en… waar het bruist!”

Reserveren voor de RIJKS pop-up

Geprikkeld? Vanaf deze week kun je aanschuiven voor lunch en diner. Via deze link kun je je plekje voor de RIJKS pop-up bemachtigen.

Adres: Gustav Mahlerplein 1B, Amsterdam

Rijks pop-up Zuidas
Bron: RIJKS

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.