Nancy van Batenburg
Nancy van Batenburg Culinair nieuws 12 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

HEMA verkoopt nu toffe wijn van Amsterdamse wijnmakers

In Amsterdam is in geen velden of wegen een wijngaard te bespeuren. Tóch ligt er nu Amsterdamse wijn in de schappen van de HEMA. Daarvoor werken ze samen met Chateau Amsterdam: een urban winery uit Amsterdam-Noord die aan de oevers van de IJ betaalbare flessen Amsterdamse wijn maken.

Lisan Jonker, wijninkoper van HEMA, stuitte zelf op Chateau Amsterdam en was verkocht: “Een echte Amsterdamse urban winery die zich bevindt in een fabriekshal aan de oevers van het IJ. Deze mooie samenwerking zorgt voor een stukje Hollands trots in het HEMA wijnschap.” 

OMG: er is nu tompouce bier van HEMA en Lowlander

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam huist in een voormalige machinefabriek aan het IJ en maakt dus wijn in de stad. Ze produceren meer dan 80.000 flessen Amsterdamse wijn. Het wijnbedrijf wordt gerund door vader en zoon. Hun druiven zijn afkomstig van boeren door heel Europa, met wie ze nauw samenwerken. De druiven halen ze naar Amsterdam om er vervolgens wijn van te maken.

Voor wie graag een glas vlakbij de bron wil proeven, is er bij de winery ook een proeflokaal waar je een glas wijn zó uit het vat tapt.

Amsterdamse wijn bij HEMA

In samenwerking met HEMA heeft Chateau Amsterdam twee wijnen ontwikkeld: wit en rosé. De witte draagt de naam ‘He, he..’ en belooft een witte wijn te zijn die iedereen lekker vindt: droog, fris fruitig en met een zachte afdronk. In de fles vind je druiven van bevriende boeren uit Abruzzo (Italië), Pfalz (Duitsland), Valencia (Spanje) en Groesbeek (Nederland).

De rosé heet Poeh, poeh..’ en zou de ideale terras rosé moeten zijn: zwoel, sappig en dorstlessend. Met druiven uit de Pfalz en Valencia.

Beide wijnen zijn voor € 7,50 per fles te koop bij HEMA filialen door het hele land.

Chateau Amsterdam / Amsterdamse wijn
Bron: HEMA

Oranje boven, oranje boven: alles over oranje wijn

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.