Winnie Verswijvel
Winnie Verswijvel Kooktips 10 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Handig: wist je dat je wafels kunt maken met slechts één (!) ingrediënt?

Dat onze liefde voor wafels gróót is, is geen geheim. Toch is zelf wafels maken nou ook geen klusje waar we altijd energie voor hebben. Dat deeg maken, je wafelijzer in de achterste hoeken van je keukenkast zoeken, bakken, geduld oefenen… We bewaren het liever voor op luie weekenddagen waarop niets moet en alles kan. Al is dat eigenlijk allemaal verleden tijd met deze truc, die laat zien hoe makkelijk het ook kan zijn. In principe kun je namelijk wafels maken met slechts één (!) ingrediënt.

Ja, dat lees je goed. Wij konden het ook niet geloven, maar een filmpje van TheKitchn leverde bewijs.

Wafels met één ingrediënt

We zien je denken: wat kan dat ingrediënt dan in hemelsnaam zijn? Bloem, eieren, suiker? Nope: het magische ingrediënt waarover we het hier hebben is bladerdeeg.

Als je vierkante velletjes bladerdeeg een nachtje in de koelkast ontdooit, kun je ze de volgende dag makkelijk in de gewenste grootte snijden en vijf minuutjes bakken in je wafelijzer. Yes: zo makkelijk is het echt. Het resultaat levert wafels op die er verrassend genoeg hetzelfde uitzien als de wafels die je kent.

Bladerdeegwafels

En de smaak? Zelf hebben we ze nog niet geproefd, maar The Kitchn belooft dat de bladerdeegwafels crispy en boterachtig zijn met een zachte binnenkant. Door het bladerdeeg zullen de wafels uiteraard ook iets kruimeliger zijn, wat wij persoonlijk alleen maar als voordeel zien.

En daarna? Beleggen maar, met je favo toppings. De combinatie van een klontje gezouten boter en wat maple syrup is ál-tijd lekker, al helemaal met een plakje bacon er bovenop. Of ga helemaal wild en gebruik de bladerdeegwafels als basis voor deze Vietnamese Bánh mì wafel met buikspek, favoriet op de redactie.

Maar het allergrootste voordeel? Da’s misschien nog wel de afwas die je – voor één keer – niet hebt.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.