Redactie
Redactie Inspiratie 9 jul 2012
Leestijd: 1 minuut

Vreemd fruit gespot bij AH: de albino aardbei

In de schappen van Albert Heijn heeft een vreemde vrucht een plekje weten te veroveren, namelijk de albino aardbei. Niet alleen de witte kleur maar ook de smaak is verrassend. De smaak heeft namelijk wat weg van ananas!

De ananas aardbei (Fragaria x ananassa) is al enige tijd populair in Engeland onder de naam ‘pineberry’. Nu wordt de vrucht ook in Nederlandse kassen verbouwd en zijn ze bij supermarktketen Albert Heijn te koop.

De smaak wordt omschreven als exotisch, aromatisch, friszoet en neigend naar zuur. Na de aardbei zelf aan een smaaktest te hebben onderworpen kan geconcludeerd worden dat deze versie zeker frisser en minder zoet is dan een ‘gewone’ aardbei. De ananassmaak komt echter niet al te sterk naar voren.

De vrucht komt van origine uit Zuid-Amerika en groeit daar sinds circa 1800 in het wild. De laatste jaren werd deze ‘vergeten’ soort met uitsterven bedreigd. Het kweken van de soort moet er voor zorgen dat deze culinaire verassing niet verloren gaat.

De ananas aardbei kun je zo uit het handje eten maar is ook bruikbaar voor andere doeleinden zoals door de yoghurt of als eyecatcher in salades en op fruitgebak.

Deze bijzondere aardbei is wel wat kostbaarder dan de rode variant, een bakje van 100 gram kost € 2,99.

IMAG0629 (1)IMAG0636

Door Rosa Rolvink

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.