Met deze tosti-hack maak je heel veel tosti’s tegelijk en heb je amper schoonmaakwerk
Tosti’s maken is dan wel kinderspel, met een klein apparaat een grote groep voeden is een vrij tijdrovend klusje. Gelukkig bestaat er voor grotere groepen een hack om veel tosti’s tegelijk te maken, eentje die sowieso nog een keer van pas gaat komen.
Als traktatie tijdens een kinderfeest, als snack voor bij de tomatensoep of gewoon omdat je vriendengroep op bezoek komt: voor tosti’s in grote getale richt je je blik vanaf nu op een ander keukenapparaat.
Zo maak je veel tosti’s tegelijk
Hoewel we van mening zijn dat iedereen een tosti-ijzer in zijn keuken zou moeten hebben staan (je kunt er immers veel meer mee maken dan tosti’s alleen!), raden we toch een andere methode aan bij tosti’s voor grotere groepen.
De oven is namelijk vele malen efficiënter, en biedt een methode die al even simpel, logisch als geniaal is. Dit is hoe je dat doet:
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en beleg met boterhammen.
- Bouw je tosti’s op de gebruikelijke manier op.
- Schuif 12 minuten de oven in en draai ze halverwege om.
Wat daar zo goed aan werkt? Door de boven- en onderwarmte van de oven zullen de tosti’s mooi gelijkmatig garen. In grote ovens kun je ook makkelijk met twee verdiepingen werken, waardoor grote groepen tegelijkertijd van warme tosti’s kunnen worden voorzien. Klopt: niemand die nog hoeft te balen om dat koude exemplaar onderaan de stapel. En als extra troef hoeft je keuken niet eens te veranderen in een slagveld.
Tips voor de lekkerste tosti’s uit de oven
Hoe efficiënt bovenstaande methode ook is, een goede tosti valt of staat natuurlijk nog steeds bij de ingrediënten. Kies voor kraakvers brood (of je nu team zuurdesem of casino bent), vraag je kaasboer om zijn beste suggestie en leef je uit met knallers van tegeningrediënten. Ham is altijd een winnaar, maar ook kimchi, gerookte zalm of chili-olie doen het hier goed.
Ook een goede saus is cruciaal. Die draai je gelukkig in elkaar wanneer de oven zijn werk doet. Met zelfgemaakte mayonaise maak je bijvoorbeeld echt het verschil, en roer daar voor een twist eens ingrediënten als truffel, miso of wasabi door.
Pro tip: om het ‘platgedrukte’ effect van een tosti-apparaat na te bootsen kun je de oventosti’s bedekken met een verzwarend element. Leg er een vel bakpapier en een andere bakplaat (of pizzasteen) op voor extra compacte happen./
Onze populairste artikelen van deze week:
- De 20-minuten ovenschotel waar ik voor kies op een drukke avond
- Rodewijnsaus saai? Dit geheime ingrediënt tilt ‘m naar een hoger niveau
- Dit is waarom jij je vis altijd te ver doorbakt (en dit is hoe je het wél moet doen)
- Kip jambalaya (een Southern klassieker)
- Op en neer naar de culinaire hoofdstad van de wereld (binnen 3,5 uur ben je in Parijs!)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2021%2F02%2FDSC00802-2-e1612865031556.jpg)
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.culy.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2025%2F09%2Fflatbread-tosti.jpg)