Redactie
Redactie Inspiratie 5 aug 2012
Leestijd: 1 minuut

Topkoks met topsalarissen: wie verdient het meest?

Dacht je dat voetballers veel verdienen? Chef koks kunnen er ook wat van! Met hun restaurants, kookboeken en tv-shows kokkerellen ze zich een mooi jaarloon bij elkaar.

door Rosa Rolvink

Gordon Ramsay

Aan de top van deze grootverdieners vinden we de opvliegende chefkok Gordon Ramsay. Hij groeide op in armoede en streefde lange tijd een voetbalcarrière na. Toen een hardnekkige knieblessure roet in het eten gooide besloot hij kok te worden. Een verstandige keuze, zo blijkt. Volgens Forbes magazine verdiende hij vorig jaar 38 miljoen dollar, dat is ruim 31 miljoen euro. Het grootste deel van zijn inkomen verdiende hij met de televisieseries Hell’s Kitchen en Kitchen Nightmares. Ramsay is ook eigenaar van 23 restaurants, verspreid over de wereld. Onlangs opende hij nog een steak house in Las Vegas.

Schermafbeelding-2012-03-08-om-17.22.55

Rachel Ray

Met $ 25 miljoen per jaar (€ 20,6 miljoen) is Rachel Ray de op een na best verdienende chef. Ze heeft geen eigen restaurant, maar ze weet miljoenen te verdienen met haar talkshow en haar tijdschrift. Daarnaast verdient ze veel geld aan haar kookboeken. Ze heeft er maar liefst 20 gepubli

rachael-ray

Wolfgang Puck

De derde plek wordt ingenomen door de Australische chef Wolfgang Puck. Hij verdient zo’n $ 20 miljoen (€ 16,5 miljoen) per jaar. Het grootste deel van zijn geld verdient hij met zijn restaurants (van Beverly Hills tot aan Walt Disney World), catering en een fastfood keten. Hij komt ook als gelijknamig tekenfilmfiguur voor in de serie The Simpsons.

Oscar_Official_Chef_Wolfgang_Puck

Een carrière als gepassioneerde kok kan je dus een hoop geld opleveren. Helaas is dit niet voor iedereen weggelegd. Een gemiddelde chefkok in Nederland verdient net geen € 1700 netto per maand (38 urige werkweek)…

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.