Redactie
Redactie Inspiratie 29 feb 2012
Leestijd: 3 minuten

10 tekenen die wijzen op een slecht restaurant

Iedereen heeft wel bepaalde redenen waarom je een restaurant absoluut niet in wilt lopen. Bijvoorbeeld omdat het er vreselijk uit ziet, of door slechte reclame van vrienden. Wij hebben tien tekenen die wijzen op een slecht restaurant voor je op een rij gezet.

#10 Extra moeten betalen voor een drankje on the rocks
Deze verontrustende nieuwe trend zie je steeds meer bij trendy restaurants en bars. Een extra toeslag voor een of twee ijsklontjes. Het is natuurlijk sowiso al belachelijk maar als ze het zo nodig vinden, geef het tenminste wél even aan.

#9 Je moet je bestek houden na de eerste gang
Oke, als je thuis eet is het niet erg om verschillende gangen te eten met hetzelfde bestek. Maar als je uit eten gaat is dit heel normaal, toch? En ook al heb je er geen problemen mee, het gaat er vooral om dat een ober of serveerster het voorstelt. Welke tent heeft tegenwoordig geen afwasmachine?!

#8 Plakkerige peper en zoutvaatjes
Zit je lekker te eten, je reikt naar het zout en grijpt in een plakkend zoutvaatje vol met vet resten eetresten van de vorige gasten. Behalve dat het gewoon vies is laat het ook zien dat het management niet echt goed let op het personeel. Want hoeveel moeite is het om een tafel even goed schoon te maken na de vorige gasten?

#7 Op de menukaart staan foto’s van de gerechten
De meeste restaurants die foto’s van de gerechten op de kaart hebben staan (als een soort bewijs dat het eigenlijk goed is) zijn eigenlijk een beetje twijfelachtig. We weten toch allemaal dat die foto’s nooit overeen komen met de werkelijkheid. (En vaak ziet het er op de foto al vies uit). Hoog Salou gehalte!

#6 Verschrikkelijke muziek
Er is niets zo ontmoedigend om in een nieuw hip restaurant in te lopen en Duitse schlagermuziek te horen. Kleine details in de horeca maken het verschil, dus als de muziek beneden het niveau is vergeleken met de rest van de tent, loop je al snel naar de volgende.

#5 Vieze toiletten
Eigenlijk klinkt het maar raar, maar een vies toilet zegt toch altijd wat over de kwaliteit. Nu kan het natuurlijk wel zo zijn dat het soms een beetje rommelig oogt, vooral tijdens de piekuren, hoewel dat eigenlijk gewoon geen excuus is voor zichtbaar vuil.  Want als een restaurant al niet omkijkt naar de wc, hoe zullen ze dan in de keuken omgaan met hygiëne?

#4 Leeg restaurant tijdens piekuren
Als je langs een leeg restaurant loopt op een zaterdagavond rond een uur of 8, weet je dat er haast wel wat mis moet zijn. Hoewel er genoeg redenen zijn waarom het leeg is (gloednieuw restaurant, slechte locatie, slechte publiciteit) betekent dat ook niet gelijk dat het goede redenen zijn. Al met al, bad sign.

#3 Hallo ik ben … en ik ben uw serveerster vanavond!
Als je dit op iemand kleding gespeld ziet staan, of uit de mond van je serveester hoort komen dan weet je het al: wegrennen. Op een of andere manier weet je alleen al door dat zinnetje dat het eten net zo slecht is al de woordkeuze. Oke we geven toe, in sommige gevallen valt het best mee en vaak wordt het personeel gedwongen om hun gasten zo te ontvangen. Maar over het algemeen, geen fijne ontvangst.

#2 Té veel aandacht van het personeel
We willen niet hoeven te zwaaien om de aandacht te krijgen, maar een serveerster die om de 5 minuten langs komt is ook niet alles. “Bent u klaar?” terwijl je je net de laatste hap in je mond stopt.. persoonlijk denken we dat het oude gezegde ‘een goede service moet onzichtbaar zijn’ zeker wel thuishoort in de horeca.

#1 Een ontmoeting met ongedierte tijdens de maaltijd
We weten wel dat in veel panden nu eenmaal ongedierte zitten. Zeker een oud pand, daar loopt wel eens een muisje rond. Maar toch willen we die liever niet tijdens de maaltijd tegen komen. Een goed restaurant probeert toch in ieder geval er iets aan te doen, toch? (Hoewel een muizenval in de hoek van de kamer ook geen prettig gezicht is..)

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.