Redactie
Redactie Inspiratie 27 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

De nieuwste foodtrend: tapioca crêpes

Ontbijt burrito en acai bowl move over, er is een nieuw ontbijt dat de wereld gaat veroveren. Braziliaanse tapioca crêpes staan namelijk bij steeds meer New Yorkse ontbijttenten op de kaart. Wij begrijpen wel waarom.

De crêpes zijn namelijk super veelzijdig en, afhankelijk van waar je ze mee vult, ook nog eens gezond. De pannenkoeken kan je voor een licht ontbijt vullen met wat fruit met honing. Voor een uitgebreid weekend ontbijt worden de crêpes gevuld met roerei, maar ook met steak, hummus of pulled pork.

Toevallig in de buurt van New York? Dan zijn Market Ipanema en OCA de spots om tapioca crêpes te eten. In Australië moet je bij Elements Cafe in Byron Bay zijn.

Zelf maken?

In Nederland hebben wij de tapioca crêpes nog nergens op de kaart gespot. Gelukkig is zelf maken een fluitje van een cent.

Ga voor een zoete variant met banaan of gecondenseerde melk. Hou je meer van een hartig ontbijt? Dan schreeuwt dit recept voor tapioca crêpes gevuld met kaas jouw naam.

In principe blijft het basisrecept altijd hetzelfde en kan je de pannenkoeken vullen met de meest creatieve dingen. Je kan je crêpe met roerei opfleuren met zongedroogde tomaatjes, buffelmozarella, truffelolie en Parmezaanse kaas. Of vul jouw pannenkoek met wilde zalm, avocado, crème van cashewnoten en wasabi.

 

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.