Redactie
Redactie Inspiratie 7 jan 2015
Leestijd: 3 minuten

Sterrenchefs reizen af naar Curaçao (en wij vlogen er achteraan!)

Curaçao is al jarenlang een favoriete bestemming voor zonaanbidders, natuurliefhebbers en watersporters, maar sinds een paar jaar wordt dit tropische eiland ook voor foodies steeds interessanter om te bezoeken. In een razend tempo openen er nieuwe restaurants, koffiebarretjes en lunchrooms.

Hotspots

Zo transformeert de Penstraat op Curaçao, gelegen in een wijk waar je vroeger door de criminaliteit liever wegbleef, langzaam in een culinaire straat. FishaliciousSeasonsRozendaels en Belle Terrace en restaurant Blues van hotel Avila zijn restaurants die je er niet mag missen.

Maar je vindt er ook Café Barista voor top espresso en de luxe lounge hang-out St. Tropez Ocean Club waar de mooiste mensen van het eiland zich rond het zwembad verzamelen voor cocktails en hapjes.

Wat verder van de Penstraat vinden we Déjà Vu, een nieuw restaurant in Willemstad dat lokale Creoolse gerechten combineert met de Franse keuken. Dit zie je niet alleen terug in de inrichting van het restaurant, maar ook op je bord. Zo is de lokale Ayaca, een pakketje van maisbladeren gevuld met krab, een echte aanrader.

Er is zelfs een restaurantweek op het eiland in het leven geroepen (zie: restaurantweekcuracao.com) om de culinaire hotspots nog meer op de kaart te zetten.

Sterrenchefs

Sterrenchef Jonnie Boer van De Librije kookte afgelopen augustus in het Baoase Culinary Beach Restaurant in Curaçao. Hij bereidde een zes-gangen menu samen met het lokale keukenteam; zijn vrouw Thérèse Boer schonk bijpassende wijnen.

Chef Ron Blaauw reisde afgelopen zomer af naar Belle Terrace, het sjieke buitenrestaurant van hotel Avila. Hij nam er een kijkje in de keuken, hielp de chefs mee en proefde natuurlijk van het menu.

Culy ontdekt

Zijn feedback werd doorgevoerd in een nieuw menu, waarin lokale specialiteiten de sterren zijn, maar wél gegoten in een modern gastronomisch jasje. Culy’s Monique vloog onlangs naar Curaçao om dit zelf te proeven. De gerechten waren absoluut van hoge kwaliteit, en een mooie mix van Caribische smaken en Europese bereidingen en presentatie.

Denk: ceviche van lokaal gevangen vis, Antilliaanse carpaccio (“Karni Sa”), roodbaars met met kreeftenschuim en pastechi met kip en mangosalsa. Vooraf werden amuses geserveerd, zoals we dat in Europa kennen, maar wat in Curaçao nog erg vernieuwend is. Ook in de desserts kwam de mix mooi terug: tropische smaken als bakbanaan en mango, gepaard met macarons, mousse en cressjes. En ons favoriete toetje hier: gin tonic infused ananas met meringue en popcorn-ijs.

Een foto-impressie van Belle Terrace in hotel Avila:

Authentiek met een verfijnd randje

Zo heb je het beste van beide werelden: het strand, de zon en de laid-back sfeer van het authentieke Curaçao, maar ook de verfijning, service en smaken die we van toprestaurants in Nederland gewend zijn. Wat ons betreft een geweldige vooruitgang!

En mocht je nou de échte Creoolse keuken ook niet willen overslaan als je op het eiland bent – snappen wij – ga dan zeker eventjes langs bij Yvonne in Plaza Bieu in hartje Willemstad. Hier aten we het lekkerste gesmoorde geitenvlees ooit:

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.