Redactie
Redactie Inspiratie 13 dec 2012
Leestijd: 1 minuut

Slimme tip: hoe haal je knoflookgeur van je handen?

Je ligt in bed na heerlijk te hebben gegeten, je gaapt en houdt je hand voor je mond. Maar plotseling ruik je iets muffigs, bah! De geur van knoflook zit nog aan je handen en verandert nu van een heerlijke aromatische geur naar een weeïge lucht waar je niet van af komt.

Het kan zó lekker zijn, maar als je knoflook snijdt moet je eigenlijk gelijk je handen wassen met veel zeep, anders kom je er echt niet van af. Vele teleshops verkopen speciale zeep, aluminium apparaatjes en wat allemaal nog meer. Allemaal claimen ze die nare geur weg te halen, maar het merendeel werkt niet of nauwelijks.

Knoflook2

Via The Kitchn vonden we een van de handigste keukentrucs ooit: koffiebonen. Je ziet ze steeds vaker in een potje in de drogist, dit is omdat het geuren neutraliseert, zo ook bij parfums en knoflook. Wrijf een paar boontjes tussen je handen en het effect merk je gelijk, ideaal! Was daarna nog wel even je handen met zeep, tenzij je het heerlijk vindt om te ruiken naar een café americano.

Een tweede handige tip voor het verwijderen van die vieze geur is steeltjes peterselie. Het klinkt misschien niet zo lekker, maar probeer het maar eens. Kauw op een steeltje peterselie en je merkt vrijwel meteen dat die knoflookgeur weg is. Omdat die geur uit je maag komt, en niet in je mond zit, hebben kauwgom en andere ademverfrissers zelden nut.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.