Redactie
Redactie Inspiratie 1 aug 2013
Leestijd: 1 minuut

Tip: serveer je steak op een houten plank

Ideaal voor een buffet of wanneer je gewoon met meerdere mensen tegelijk aan tafel gaat: serveer je steak (of ander vlees) op een houten plank. Het ziet er super uit en je favoriete jus, saus of marinade trekt nóg beter in het vlees als je het van tevoren in plakjes snijdt. Win-winsituatie dus.

Voordat je heftig aan de slag gaat met planken, messen en prachtige stukken steak: let wel goed op dat je het vlees goed bereidt. Dat betekent aanbraden in een redelijk hete pan in roomboter of olie, alvorens je het vlees op smaak hebt gebracht met peper, zout en je favoriete kruiden. Zorg dat alle kanten mooi gebruind zijn, en leg het vervolgens op een bord of schaal bedekt met aluminiumfolie in een warme oven op 100 graden.

Laat het vlees 10-15 minuten rusten en haal het uit de oven. Hierdoor voorkom je dat bij het aansnijden alle sappen verloren gaan en je een droog stukje schoonzool overhoudt.

Snijd het vlees voorzichtig in tranches met een scherp mes en leg op je favoriete houten plank. Pas wel op dat er geen sappen van de plank afdruppelen. Besprenkel met je favoriete saus of jus, eventueel wat goede olijfolie. Optioneel: garneer met een frisse salade, verse kruiden (koriander, yes! ) of groenten aan de zijkanten.

Uiteraard is het serveren mogelijk met welke vlees- of vissoort dan ook. Wat dacht je van heerlijke lamsracks?

Bron: jypsygen

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.