Redactie
Redactie Inspiratie 8 feb 2012
Leestijd: 1 minuut

Robots maken sushi bij IIZO Sushi Café in Rotterdam

Snelle verse sushi gemaakt door een robot? Klinkt misschien een ver van je bed show, maar tegenwoordig niet meer!

IIZO Sushi Café opende namelijk op 12 januari haar deuren aan de Coolsingel in Rotterdam. Dit unieke sushi café maakt niet gebruik van een chef in de keuken, maar de sushi’s worden vers bereid door een heuse robot. De technologie bestaat al tientalle jaren in Japan, maar nu is Nederland dus ook aan de beurt.

Een sushi chef met jaren ervaring heeft natuurlijk wel wat snelheid met het maken van sushi’s, maar hij haalt het zeker niet bij de robots, die 1600 (!) sushi’s per uur maken. Het grote voordeel van de machines is dat ze constante kwaliteit leveren. Hij kan geen mindere dag hebben, of ziek worden. Wat een ander groot voordeel is dat het natuurlijk een stuk goedkoper is voor het bedrijf. Ze hebben minder personeel in de keuken nodig, wat kosten bespaard. Dit hebben ze dan ook doorgevoerd in de prijzen, waardoor ze onder de gemiddelde prijs van sushi’s zitten (€2,70 voor 4 stuks!).

Wel is er nog een persoon aanwezig die de kwaliteit controleert; je moet natuurlijk wel kennis hebben van de smaak van goede sushi. En robots kunnen veel, maar het proeven moeten we toch echt zelf doen!

Het feit dat ze robots gebruiken is niet enige unieke bij IIZO sushi café, zo hebben ze naast de traditionele sushi’s ook nieuwe sushi varianten, zoals eiersalade sushi of sushi met kip.


IIZO sushi foto 4IIZO sushi foto 1

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.