Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Inspiratie 9 mei 2017
Leestijd: 3 minuten

Restaurants in Utrecht: 6 tips voor de beste hotspots

Als ik boven op de Dom sta, kijk ik even naar benee en zie ik talloze lekkere restaurants. Want Utrecht is op culinair gebied een hoogstandje. De onderstaande restaurants in Utrecht zijn allemaal Culy-approved. Je eet er gegarandeerd lekker, of dat nou aan de Oudegracht of in een schattig zijstraatje is.

Deze restaurants in Utrecht mag je niet missen

Wij zijn op zoek gegaan naar de fijnste plekken waar je heerlijk kunt dineren. Deze zes restaurants zijn helemaal Culy-approved!

The Street Food Club
Foto: Lars Verkroost Photography

The Streetfood Club

Dit Utrechtse restaurant valt niet alleen op door de lekkere streetfood bites, maar ook nog eens dan een hipper dan hip interieur. Een mix van luxe en street is het beste om de stijl van The Streetfood Club te omschrijven. Mix dat met een flinke portie lekkere cocktails of een all day brunch, en je hebt de hippe vibe van het restaurant helemaal te pakken.

> The Street Food Club in Utrecht: exotische hotspot met cocktails en streetfood

Aziatisch eten bij SNCKBR in Utrecht

SNCKBR

Ideaal als je vega of vegan eet, maar ook een aanrader als je normaal wel gewoon vlees eet. Het plantaardige eten van restaurant SNCKBR in Utrecht is namelijk écht heel goed. Er wordt in het hele pand geen vlees, vis, melk, eieren of andere dierlijke producten gebruikt in het bereiden van het eten. Superfijn voor veganisten, maar ook heerlijk voor mensen die gewoon een dagje zonder vlees willen.

> Restaurant in Utrecht: Bij SNCKBR eet je de beste vegan ‘healthy pleasures’

Restaurant Syr

Een restaurant in Utrecht met een mooi verhaal: Syr biedt betaalde arbeidsplaatsen aan vluchtelingen met een verblijfsstatus. Hier kunnen de vluchtelingen werken aan hun vaardigheden, netwerk en kennis van de Nederlandse taal en cultuur. Daarnaast kun je er genieten van heerlijke Syrische gerechten zoals Muhammara, Kebbeh en Mujadara, mét een Europese twist bereid.

> Restaurant Syr (mét een mooi verhaal) bijna open in Utrecht

Restaurant Saowapa

Als je net zo veel van Thais eten houdt als wij, dat zit je bij Saowapa in een zijstraat van de Twijnstraat en Oudegracht helemaal op je plek. Denk aan populair Thais streetfood en zelfgemaakte drankjes door de eigenaresse (die verrukkelijk zijn!).

> Bij restaurant Soawapa in Utrecht vind je de lekkerste Thaise gerechten

Watertoren

Dit noemen we nog eens dineren op een unieke locatie: op de negende en tiende etage van een oude watertoren in Utrecht vind je een restaurant waar je een uniek uitzicht over de hele stad hebt bij het eten. De negende verdieping is vooral binnen, maar de tiende verdieping is gemaakt van glas. Lees: een panoramisch uitzicht over Utrecht. En wie het eerst komt, mag zelf weten op welke verdieping hij gaat zitten… Vroeg reserveren dus!

> Dineren op grote hoogte bij restaurant Watertoren Utrecht

Het Ketelhuis Utrecht

Het Ketelhuis

Voor fine dining moet je in het Ketelhuis zijn. Zoals de naam al weggeeft is het restaurant gevestigd in een oud ketelhuis van een voormalige meubelfabriek. Je eet hier een vast menu, geïnspireerd door het seizoen. Aanrader!

> Restaurant in Utrecht: Het Ketelhuis

Ergens anders uit eten dan in Utrecht?

Bekijk dan hier de leukste restaurants in Amsterdam, de beste restaurants in Den Haag en de beste restaurants in Rotterdam. Toch liever zelf aan de slag? Wij hebben de beste recepten voor je klaar staan, of je nu houdt van vlees, vegetarisch eet of meer een zoetekauw bent.

Foutje gezien? Mail ons! Jouw feedback maakt Culy nóg lekkerder.

Dagelijks de lekkerste recepten in je inbox 🥘

Een mail waar het water je al van in de mond loopt.